Πόσο σκληρές είναι οι προπονήσεις της Jennifer Aniston

poso-sklires-einai-oi-proponiseis-tis-Jennifer-aniston
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Για να έχει τόσο σφιχτό σώμα στα 51 της, λιώνει κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Το επιβεβαιώνει ο προσωπικός της προπονητής.

Όσο περνούν τα χρόνια, η Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη (το πλήρες -ελληνικό- όνομα της Jenifer Aniston, για όσους δεν το γνωρίζουν), αφήνει όλο και περισσότερο κατάπληκτους τους θαυμαστές της χάρη στην αθλητική κορμοστασιά της και τη νεανική λάμψη της. Και, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτής της super fit εικόνας, η ηθοποιός το οφείλει στον προσωπικό της γυμναστή Leyon Azubuike. 

Ο προπονητής έχει αποκαλύψει ότι η 51χρονη ηθοποιός προπονείται μαζί του έως και επτά ημέρες την εβδομάδα για μιάμιση ώρα κάθε φορά, αναμειγνύοντας κύκλους από ασκήσεις με βάρη και προπόνηση πυγμαχίας. «Αυτό το πρόγραμμα ισχύει κυρίως όταν η “Jen” πρόκειται να ξεκινήσει γυρίσματα για ταινίες -και είναι αληθινά σκληρό», λέει ο Azubuike. 

Ωστόσο, η διατήρηση της νεανικής φόρμας της εδώ και πολλά χρόνια τώρα, οφείλεται κυρίως σε μερικές μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές που της έχει δώσει ο Azubuike, τις οποίες η Aniston ακολουθεί ακόμη και όταν δεν χρειάζεται να προπονηθεί μαζί του στο γυμναστήριο. «Δεν είναι ανάγκη να επιμένετε σε εντατικές προπονήσεις. Το σώμα έχει ανάγκη από διαλείμματα, και ο καλύτερος τρόπος να το ξεκουράσετε αλλά χωρίς να το αφήσετε στην τύχη του, είναι να απολαμβάνετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται να κάνετε μεγάλες βόλτες, να τεντώνετε τους μυς σας, να τρώτε έξυπνα και να αγαπήσετε λίγο παραπάνω τη γιόγκα», λέει η Aniston σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Women’s Health, και εξηγεί τα δικά της μυστικά για επίπεδη κοιλιά, σμιλεμένα πόδια, υψηλή αντοχή και υγιή όψη.

  «Λιώστε» στη σανίδα: Εκτελέστε αυτή την απλή και «αθόρυβη» άσκηση όσο πιο συχνά μπορείτε μέσα στην ημέρα -όπου και αν βρίσκεστε. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, χάρη σ’ αυτή την... ακίνητη άσκηση μπορείτε να λιώσετε το λίπος της κοιλιάς, να γυμνάσετε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς μύες της πλάτης και να τεντώσετε αυτούς των γλουτών, των χεριών και των ποδιών σας.

Τεντώστε τον πυρήνα σας: «Είτε δοκιμάσετε να κρεμαστείτε από ένα μονόζυγο, είτε να εκτελέσετε ροκανίσματα πάνω σε μια μπάλα γυμναστικής, η ενεργοποίηση των θεμελίων του σώματός σας είναι σημαντικό κομμάτι για την λειτουργικότητα και την υγεία της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων, της λεκάνης και όλων των σταθεροποιητών μυών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών», λέει ο Azubuike.

Πολλαπλασιάστε την αντοχή σας: «Σχεδόν κάθε μέρα, ακολουθώ ένα τρίπτυχο καρδιοαναπνευστικής βελτίωσης, το οποίο αποτελείται από 15 λεπτά ποδηλασίας, 15 λεπτά τρέξιμο και 15 λεπτά πάνω σε ελλειπτικό μηχάνημα», λέει η Aniston.

Γιατί να επιμείνετε στη γιόγκα: Η ηθοποιός έχει πει ότι ανακάλυψε την γιόγκα το 2005, και από τότε δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην εκτελεί μια 30λεπτη βασική ρουτίνα σχεδόν καθημερινά. «Με βοηθά να τονώνω και να ενεργοποιώ όλα τα εσωτερικά μου όργανα, μαζί με μια απόλυτα βαθιά αίσθηση ευεξίας που μου προσφέρει», λέει. 

Ο σπουδαίος ρόλος της διαλείπουσας νηστείας στην αντιγήρανση: «Παρατηρώ μεγάλη διαφορά στο σώμα μου όταν δεν καταναλώνω στερεά τροφή για 16 συνεχόμενες ώρες», έχει πει η Aniston στο περιδικό People, με τις επιστημονικές μελέτες να αποδεικνύουν τη συμβολή της διαλείπουσας νηστείας στην απώλεια βάρους, στην υγιή γήρανση και στην πρόληψη της άνοιας. Πρακτικά σημαίνει ότι δεν βάζετε στο στόμα σας καμιά τροφή από το τελευταίο δείπνο μέχρι το επόμενο μεσημεριανό γεύμα.

«Κάτι, που για μένα σημαίνει ότι ξυπνώ και δεν τρώω πρωινό, απλά προσλαμβάνω τις τελευταίες μου θερμίδες νωρίς το βράδυ».

THE BEAUTY TEAM