Σχεδόν βέβαιη η αναβολή των Όσκαρ το 2021

oscars-oskar-afisa James Kirkikis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών θα αποφασίσει για την νέα ημερομηνία της τελετής απονομής.

Η 93η απονομή των Όσκαρ ενδέχεται τελικά να καθυστερήσει έως και δύο μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η απόφαση σχετικά με την αναβολή της επίσημης τελετής αναμένεται να παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Αρχικά η τελετή απονομής των Όσκαρ είχε προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουάριο 2021, όμως με την βιομηχανία του κινηματογράφου να μην έχει επανέλθει ακόμα και πολλές παραγωγές να έχουν παγώσει, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως τα βραβεία θα καθυστερήσουν έως και οχτώ εβδομάδες.

Shutterstock / Elliott Cowand Jr

Άρθρο του Hollywood Reporter τονίζει πως εφόσον αποφασιστεί τελικά μια αναβολή, τότε θα δοθεί και μια αντίστοιχη παράταση για την υποβολή ταινιών, με την τελική ημερομηνία υποβολής (για την ώρα) να είναι η 31 Δεκεμβρίου 2020. Λόγω του αναγκαστικού κλεισίματος των κινηματογράφων σε όλο τον κόσμο, η Ακαδημία έβαλε νερό στο κρασί της φέτος και θα δεχτεί την συμμετοχή ταινιών που δεν έχουν προβληθεί στις αίθουσες.

Πέραν όμως της ημερομηνίας διεξαγωγής των Όσκαρ, το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας θα συζητήσει για το φορμάτ της τελετής. Για την ώρα είναι αρκετά νωρίς για να παρθούν σχετικές αποφάσεις, όμως σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή μια τελετή παρουσία κόσμου, υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια για μια virtual απονομή.

Shutterstock / Valeriya Zankovych

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη αναβολή στην ιστορία των Όσκαρ, αφού η τελετή του 1938 είχε αναβληθεί λόγω πλημυρών στο Λος Άντζελες, το 1968 λόγω της δολοφονίας του Dr. Martin Luther King Jr., ενώ το 1981 λόγω της απόπειρας κατά της ζωής του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan.