Κι όμως, η «Νύφη του Φρανκενστάιν» είναι ακόμα ζωντανή

bride-of-frankenstein
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο σεναριογράφος David Koepp αποκάλυψε πως το ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου θα κυκλοφορήσει παρά το άδοξο τέλος του Dark Universe.

Πριν από λίγα χρόνια η Universal θέλησε να αντιγράψει την πετυχημένη φόρμουλα της Disney με τους ήρωες της Marvel, για να δημιουργήσει ένα δικό της κινηματογραφικό franchise. Δυστυχώς όμως για το χολιγουντιανό στούντιο, η κινηματογραφική μαγεία του Tom Cruise δεν ήταν αρκετή και η πρώτη ταινία του Dark Universe απέτυχε στα box office και τα σχέδια για τις υπόλοιπες ταινίες που είχαν προγραμματιστεί μπήκαν στο πάγο.

Πέρσι όμως η Universal δοκίμασε μια διαφορετική προσέγγιση και κυκλοφόρησε μια νέα εκδοχή του «Αόρατου ανθρώπου» από την Leigh Whannell με την Elisabeth Moss να «κληρονομεί» τον πρωταγωνιστικό ρόλο από τον Johnny Depp. Η ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου τα πήγε εξαιρετικά και η Universal φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ryan Gosling για να πρωταγωνιστήσει σε ένα αυτοτελές ριμέικ του «Λυκανθρώπου», δείχνοντας έτσι πως δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της.

H Elsa Lanchester είχε ενσαρκώσει την «Νύφη του Φρανκενστάιν» στην ομώνυμη ταινία του James Whale, ενώ ο Boris Karloff υποδύθηκε το Τέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του σεναριογράφου David Koepp στο Collider, η Universal σχεδιάζει επίσης να επαναφέρει και την «Νύφη του Φρανκενστάιν», την οποία θα σκηνοθετούσε ο Bill Condon με την Angelina Jolie στο ομώνυμο ρόλο. Ο Koepp ισχυρίζεται πως η νέα παραγωγή δεν θα έχει μεν μπάτζετ 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ούτε όμως θα είναι «λιτή» όπως του «Αόρατου ανθρώπου», αλλά «θα είναι πολύ πιο λογική και εφικτή».

Ο σεναριογράφος αποκάλυψε επίσης πως η ταινία θα βασίζεται σε μια «πραγματικά καλή ιδέα» και θα διαδραματίζεται στην σύγχρονη εποχή. Στην συνέντευξη του ο Koepp ευχαρίστησε την Universal που του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία με το σενάριο, το οποίο και επεξεργάστηκε την περίοδο της καραντίνας στο σπίτι του.

Shutterstock

Η Angelina Jolie τελικά δεν θα εμφανιστεί στην νέα ταινία της Universal.

Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε πως οι δύο πλευρές είναι απόλυτα ικανοποιημένες με το νέο όραμα για την «Νύφη του Φρανκενστάιν», συμπληρώνοντας πως το στούντιο έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση του κατάλληλου σκηνοθέτη.