Το «Do I Wanna Know?» των Arctic Monkeys ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube

arctic-monkeys
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Περίπου άλλα δέκα βιντεοκλίπ rock συγκροτημάτων έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

Οι Arctic Monkeys κατάφεραν να μπουν σε ένα ιδιαίτερο κλειστό κλαμπ χάρη στο βιντεοκλίπ του «Do I Wanna Know?», το οποίο ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube. Μονάχα 25 βιντεοκλίπ έχουν σπάσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου views, εκ των οποίων περίπου 12 είναι από rock συγκροτήματα.

Πιο συγκεκριμένα το βιντεοκλίπ του «Do I Wanna Know?» που σκηνοθέτησε ο David Wilson ανέβηκε στην πλατφόρμα streaming στις 18 Ιουνίου 2013 και μετά από εφτά χρόνια έχει πια πάνω από 1.001.815.000 θεάσεις.

YouTube

Το single των Βρετανών ροκάδων συμπεριλαμβάνεται στο πέμπτο άλμπουμ τους με τίτλο «AM», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα «R U Mine?», «Why’d You Only Call Me When You’re High?», «One for the Road» και «Arabella» μεταξύ άλλων. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ των Arctic Monkeys, το «Tranquility Base Hotel and Casino» κυκλοφόρησε το 2018.

Στην κορυφή της λίστας του YouTube βρίσκεται το «Despacito» των Luis Fonsi και Daddy Yankee με 6,8 δισεκατομμύρια views, ενώ ακολουθούν singles από τους Ed Sheeran, Wiz Khalifa, Mark Ronson, Psy, Justin Bieber και Maroon 5.

Sebastian Kim

Στην κατηγορία των βιντεοκλίπ από rock συγκροτήματα βρίσκονται τα «November Rain» και «Sweet Child O’ Mine» των Guns N’ Roses, το «Numb» των Linkin Park, το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana, το «Radioactive» των Imagine Dragons καθώς και το «Bohemian Rhapsody» των Queen.