Ακούστε το «νέο» τραγούδι των Nirvana που γράφτηκε με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης

nirvana
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Μετά τους AC/DC, Metallica και Red Hot Chili Peppers, ο Funk Turkey εμπνεύστηκε από τον Kurt Cobain και την παρέα του.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο YouTuber Funk Turkey μοιράστηκε ένα τραγούδι που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τους AC/DC που γράφτηκε με την βοήθεια ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης. Έκτοτε ο Funk Turkey έχει ανεβάσει «καινούρια» τραγούδια των Metallica, Red Hot Chili Peppers και Nickleback, ενώ η τελευταία δημιουργία του τιτλοφορείται «Smother» και είναι βασισμένη στην μουσική και τους στίχους των Nirvana.

Ακούστε το «Smother» των NIRVANA.I.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, χρησιμοποίησε το lyrics.rip για να επεξεργαστεί τους στίχους του grunge συγκροτήματος από την βάση δεδομένων του Genius Lyrics και στην συνέχεια χρησιμοποίησε Μαρκοβιανές αλυσίδες για να δημιουργήσει το νέο τραγούδι.

REX/Shutterstock / Stephen Sweet

Ο Funk Turkey στην συνέχεια τραγούδησε και έπαιξε τα μουσικά όργανα, ενώ ανέλαβε την παραγωγή και την μίξη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ηχογράφησε το τραγούδι στην κουζίνα του «με μια φθηνή αστραφτερή κόκκινη Stratocaster, ένα κακής ποιότητας μικρόφωνο και μια παλιά έκδοση του ProTools».

Αναφορικά με τα τύμπανα του τραγουδιού, ο Funk Turkey παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε ένα drum machine και ζήτησε συγνώμη από τον Dave Grohl επειδή ξέρει ότι «μισεί τα ντραμς από υπολογιστή».