Γίνονται μιούζικαλ χωρίς τραγούδια;

andrew-lloyd-webber Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Andew Lloyd Webber κατέκρινε την βρετανική κυβέρνηση για την αναιμική στήριξη στις τέχνες εν μέσω πανδημίας.

Ο Andrew Lloyd Webber αποκάλυψε πως η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας εξετάζει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσαν λειτουργήσουν ξανά οι θεατρικές σκηνές της χώρας. Σύμφωνα με τον πολυβραβευμένο συνθέτη, η κυβέρνηση του Boris Johnson σκέφτεται να επιτρέψει τα μιούζικαλ «χωρίς τραγούδια» για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η αποκάλυψη των σχεδίων της βρετανικής κυβέρνησης έγιναν από τον Webber σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC σχετικά με το μέλλον των θεάτρων στην χώρα. Ο Webber εξήγησε πως είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον υπουργό Πολιτισμού Oliver Dowden για το θέμα.

Shutterstock / Roman Rvachov

«Θα ήθελα να πω ότι πιστεύω πως έχουν καταλάβει λίγο περισσότερο τη κατάσταση. Έχω δει μια αναφορά, δεν ξέρω τι θα μπει στην αναφορά που θα βγει την Δευτέρα [22 Ιουνίο], αλλά ειλικρινά ελπίζω να μην περιέχει ορισμένες από τις συμβουλές τους, μια εκ των οποίων είναι εξαιρετική για τα μιούζικαλ – ότι δεν επιτρέπεται το τραγούδι» δήλωσε ο Webber.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην βιομηχανία θεάτρου της χώρας, με πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη «πολιτιστική καταστροφή». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι απώλειες εσόδων υπολογίζοντα στις 74 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ πάνω από 400.000 δουλειές βρίσκονται σε κίνδυνο.

Invision/AP / Evan Agostini

«Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προσπαθήσει να παραμείνει αισιόδοξος. Πραγματικά πιστεύω ότι στο θέατρο πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε. Εάν τα κάνουμε αυτά και αποτύχουμε, τουλάχιστον θα έχουμε κάνει μια προσπάθεια» τόνισε ο Webber.