Ο Michael Keaton ετοιμάζεται να ξαναφορέσει την στολή του Batman

batman-returns
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο 68χρονος ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Warner Brothers για να επιστρέψει στον ρόλο του «Σκοτεινού Ιππότη».

Η Warner Brothers μπορεί να έχει επιλέξει τον Robert Pattinson για το νέο reboot του Batman, όμως σύμφωνα με το The Wrap το χολιγουντιανό στούντιο βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Michael Keaton για να επιστρέψει στον ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο εξηγεί πως η Warner θέλει τον 68χρονο ηθοποιό να παίξει τον ρόλο του Batman στην ταινία του Flash με τον Ezra Miller. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση που έχει γίνει στον Keaton που αφορά πολλαπλές cameo εμφανίσεις, όμως ενδέχεται να είναι ανάλογη της πρότασης που έγινε στον Henry Cavill.

Σε αρκετές από τις ιστορίες του Flash στις σελίδες των κόμικ, ο ομώνυμος ήρωας της DC ταξιδεύει σε παράλληλες διαστάσεις όπου υπάρχουν πολλές εναλλακτικές εκδοχές των υπερώων. Ενδεχομένως λοιπόν ο Batman του Keaton να αποτελέσει ένα είδους «μέντορα» από άλλη διάσταση που θα αντικαταστήσει τον Batman του Ben Affleck στις ταινίες βασισμένες στο «Justice League», χωρίς να επηρεάζει παράλληλα τον σχεδιασμό του Matt Reeves.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Warner Brothers έχει ήδη αναπτύξει την ιδέα των παράλληλων διαστάσεων στις τηλεοπτικές παραγωγές, με το λεγόμενο Arrowverse, όπου οι σειρές «Arrow», «The Flash» και «Legends of Tomorrow» λαμβάνουν χώρα στον ίδιο κόσμο, ενώ τα «Supergirl» και «Black Lightning» σε άλλες διαστάσεις. Πρόσφατα το τηλεοπτικό δίκτυο The CW έκανε ένα μεγάλο crossover event, εμπνευσμένο από την σειρά κόμικ «Crisis on Infinite Earth» συνδέοντας τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μέσω του Flash.

Ο Keaton ενσάρκωσε τον Batman στην ομώνυμη ταινία του Tim Burton το 1989 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και ανοίγοντας τον δρόμο ουσιαστικά για την μετέπειτα ηγεμονία της Marvel στα box office. Ο ηθοποιός επέστρεψε στον ρόλο για το «Batman Returns» το 1992, ενώ στην συνέχεια τον διαδέχτηκαν ο Val Kilmer και ο George Clooney υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Joel Schumacher.

Η επιλογή του Keaton αρχικά είχε δυσαρεστήσει τους οπαδούς των κόμικ, καθώς ο Αμερικάνος ηθοποιός ήταν κυρίως γνωστός για τους κωμικούς ρόλους του και υπήρχαν φόβοι πως η ταινία άθελα της θα θύμιζε περισσότερο την κιτς εκδοχή του «Σκοτεινού Ιππότη» με τον Adam West. Τελικά όμως οι φόβοι διαψεύστηκαν και ο Keaton ξεχώρισε για την δραματική ερμηνεία του τόσο ως Bruce Wayne, όσο και Batman.

Ο Keaton, ο οποίος γενικότερα αποφεύγει να γυρίσει συνέχειες, είχε προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί από τον ρόλο του Batman στην μετέπειτα καριέρα του. To 2014 όμως πρωταγωνίστησε στο «Birdman ή (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας)» του Alejandro Iñárritu όπου έπαιξε τον ρόλο ενός ηθοποιού ταινιών με υπερήρωες που περνά μια κρίση ταυτότητας και προτάθηκε για Όσκαρ ερμηνείας.