Bruce Springsteen: «Ο Donald Trump είναι απειλή για την δημοκρατία»

bruce-springsteen Lev Radin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο εμβληματικός μουσικός θεωρεί πως η χώρα του δεν θα αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του Αμερικάνου προέδρου.

Ο Bruce Springsteen έδωσε μια νέα συνέντευξη όπου προειδοποίησε πως η δημοκρατία στις ΗΠΑ απειλείται από τον Donald Trump και εξέφρασε την άποψη πως μια δεύτερη θητεία θα είναι καταστροφική. Μιλώντας στο The Atlantic, ο «The Boss» καταφέρθηκε εναντίον του Αμερικάνου προέδρου για την χρήση δακρυγόνων έξω από τον Λευκό Οίκο για να μπορέσει στην συνέχεια ο ίδιος να φωτογραφηθεί με την βίβλο έξω από εκκλησία.

«Πιστεύω ότι τελικά φτάσαμε σε ένα προεδρικό σημείο καμπής με εκείνη την βόλτα στο πάρκο Λαφαγιέτ» σχολίασε ο Springsteen, συμπληρώνοντας πως η κίνηση του Trump ήταν «τόσο εξωφρενικά αντιαμερικάνικη, τόσο διφορούμενη και ανόητη και τόσο εναντίον της ελευθερίας του λόγου» και τονίζοντας πως το βιντεοσκοπημένο συμβάν θα παραμείνει στην ιστορία.

Shutterstock

Παράλληλα ο Springsteen αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις του Black Lives Matter μετά την δολοφονία του George Floyd, λέγοντας πως του θυμίζουν τα κινήματα πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960. «Όταν ο πύραυλος της SpaceX έφευγε και οι πόλεις καίγονταν, είχα ένα flashback στο 1968» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μουσικός.

Στην συνέχεια ο Springsteen εκτίμησε πως ο Trump αποτελεί «απειλή για την δημοκρατία» στην χώρα και ότι καθιστά «οποιαδήποτε αλλαγή τόσο πιο δύσκολη». «Δεν ξέρω εάν η δημοκρατία μας μπορεί να αντέξει άλλα τα τέσσερα χρόνια κηδεμονίας του. Αυτές είναι όλες υπαρξιακές απειλές για την δημοκρατία μας και τον αμερικάνικο τρόπο ζωής μας» τόνισε ο Springsteen.

Shutterstock / Brian Patterson

Κλείνοντας την συνέντευξη του, ο Springsteen μοιράστηκε ένα playlist τραγουδιών που θεωρεί ότι εκφράζουν το πνεύμα της εποχής. Ανάμεσα σε αυτά είναι τα «Strange Fruit» της Billie Holiday, το «Made in America» των Jay-Z και Kanye West, το «People Have the Power» της Patti Smith, αλλά και ορισμένα δικά του, όπως το «American Skin (41 Shots)» και το «That’s What Makes Us Great».