Ανθολογία καραντίνας με την υπογραφή του Pablo Larraín στο Netflix

pablo-larrain Andrea Raffin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Paolo Sorrentino, Gurinder Chadha, Ana Lily Amirpour και πολλοί άλλοι κινηματογραφιστές στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας από το σπίτι.

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έβαλε ένα προσωρινό φρένο στις μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε όλο τον κόσμο, όμως αυτό δεν σταμάτησε πολλούς σκηνοθέτες από το να εκμεταλλευτούν την καραντίνα και να γυρίσουν ταινίες στο σπίτι.

Το Netflix σε συνεργασία με τους Pablo Larraín, Lorenzo Mieli και Jaun de Dios Larraín, παρουσιάζει μια «σπιτική» ανθολογία ταινιών μικρού μήκους, το «Homemade», που παρουσιάζουν «προσωπικές, συγκινητικές ιστορίες που αποτυπώνουν την κοινή εμπειρία της ζωής σε καραντίνα».

«Για πρώτη φορά στην καριέρα μας, δεν είχε να κάνει με χρήματα, πρακτορεία, δικηγόρους ή την δομή του Χόλυγουντ. Ήταν η απλή ιδέα του να μεταφέρεις ένα μήνυμα μέσα σε πέντε με επτά λεπτά και η ιδέα ήταν να στείλουν αυτό το μήνυμα χωρίς πίεση: ήταν εντελώς ανοιχτό» δήλωσε στο Variety ο Jaun de Dios Larraín, συμπληρώνοντας πως η μόνη παράμετρος που τέθηκε στους σκηνοθέτες ήταν οι ταινίες τους να είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες.

Στην ανθολογία του Netflix συμμετέχουν οι David Mackenzie, Nadine Labaki, Gurinder Chadha, Ana Lily Amirpour, Sebastián Lelio, Paolo Sorrentino, Kristen Stewart, Maggie Gyllenhaal, Ladj Ly, Rachel Morrison, Pablo Larraín, Rungano Nyoni, Natalia Beristáin, Sebastian Schipper, Naomi Kawase, Khaled Mouzanar, Antonio Campos και Johnny Ma.

Shutterstock

«Αυτό το project είναι ένας όμορφος τρόπος για στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και ανθεκτικότητας μέσα από την διεθνή δημιουργική κοινότητα. Θέλω να ευχαριστήσω το Netflix καθώς και όλους τους σκηνοθέτες μας που συμμετείχαν σε αυτή την πρόκληση και απέδειξαν πως ακόμα σε μια τόσο περίπλοκη εποχή, όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε σε συναρπαστικά και νέα μονοπάτια» δήλωσε ο Mieli.

«Κάθε σκηνοθέτης έχει κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχουμε συγκεντρώσει τις ταινίες θεματικά. Ορισμένες ήταν πολύ ξεκάθαρα προσωπικές ιστορίες και άλλες ήταν πιο αφηγηματικές, φανταστικές ή αστείες. Προσπαθήσαμε να τις κατηγοριοποιήσουμε κατά κάποιο τρόπο, οπότε έχουν οργανωθεί θεματικά» σχολίασε η Teresa Moneo, διευθύντρια πρωτότυπων ταινιών του Netflix.

Η ανθολογία «Homemade» θα κάνει το ντεμπούτο της στην πλατφόρμα streaming στις 30 Ιουνίου.