Kanye West και Gap χαράζουν κοινή πορεία για να δημιουργήσουν το «τέλειο φούτερ»

kanye-west Brent N. Clarke
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το 2021 θα κυκλοφορήσει η μοντέρνα σειρά βασικών ειδών με την υπογραφή του δισεκατομμυριούχου ράπερ σε προσιτές τιμές.

Ο Kanye West υπέγραψε ένα συμβόλαιο συνεργασίας με την Gap με στόχο να δημιουργήσουν μαζί μια μοντέρνα και εμπνευσμένη σειρά βασικών ενδυμάτων για άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε προσιτές τιμές. Η σειρά Yeezy Gap αναμένεται να γίνει διαθέσιμη το πρώτο εξάμηνο το 2021.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, η συμφωνία έχει διάρκεια δέκα ετών με προοπτική ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια. Η Gap ελπίζει πως η συνεργασία της με τον West θα αυξήσει τις πωλήσεις της κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια στα πρώτα πέντε χρόνια.

Ο West άλλωστε έχει καταφέρει να γίνει δισεκατομμυριούχος χάρη στην εξαιρετικά πετυχημένη συνεργασία του με την Adidas. Οι πωλήσεις των αθλητικών ειδών με την υπογραφή του εκτιμώνται στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την περασμένη χρονιά, ενώ το brand αποτιμήθηκε στα 3 δισεκατομμύρια τον περασμένο Απρίλιο.

Σε αντίθεση όμως με τα παπούτσια του Yeezy που συνήθως πωλούνται προς 200 έως 500 δολάρια το ζευγάρι και συχνά κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό, τα σχέδια που θα δημιουργήσει με την Gap θα βγουν σε μαζική παραγωγή και θα είναι σαφώς πιο προσιτά στην τιμή.

Shutterstock / Richard Young

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal, ο West παρουσίασε ένα από τα σχέδια που ετοιμάζει για την σειρά, ένα «τέλειο φούτερ με κουκούλα», το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε απλά χρώματα, ενώ θα συνδυάζει την άνεση με «φουτουριστικές» λεπτομέρειες.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Yeezy εκτίμησε πως το φούτερ θα πωλείται σε πολυκαταστήματα «σαν καρβέλια ψωμιού» προς 60 δολάρια και τόνισε πως «για να καταστήσεις την Gap ως την Apple στον χώρο της μόδας, πρέπει να δημιουργήσεις κάτι καινούριο - κάτι τόσο καλό που ούτε καν αναγνωρίζει ο κόσμος ότι το δημιούργησεις επειδή είναι ο κανόνας».