Οι Rolling Stones απειλούν τον Donald Trump με μηνύσεις

mick-Jagger-donald-trump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το εμβληματικό rock συγκρότημα έχει απαγορεύσει στον Αμερικάνο πρόεδρο να χρησιμοποιεί την μουσική τους στις πολιτικές συγκεντρώσεις του.

Οι Rolling Stones δεν έχουν κρύψει την «συμπάθια» τους για τον Donald Trump, έχοντας επικρίνει πολλές φορές τις πολιτικές που ακολουθεί ο Αμερικάνος πρόεδρος. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, το βρετανικό rock συγκρότημα απειλεί τον Donald Trump με αγωγή επειδή συνεχίζει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους στις πολιτικές συγκεντρώσεις του, παρά το γεγονός ότι έχουν απαγορεύσει κάτι τέτοιο.

«Εάν ο Donald Trump συνεχίσει να αγνοεί την απαγόρευση και επιμείνει τότε θα αντιμετωπίσει αγωγή για παραβίαση του εμπάργκο και αναπαραγωγή μουσικής για την οποία δεν έχει λάβει άδεια» αναφέρουν οι Rolling Stones και ο οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων BMI σε κοινή ανακοίνωση τους.

Shutterstock / Bruce Alan Bennett

Εκπρόσωπος της BMI εξήγησε πως η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Trump έχει αποκτήσει μια ειδική άδεια που επιτρέπει στον Αμερικάνο πρόεδρο να χρησιμοποιεί πάνω από 15 εκατομμύρια τραγούδια από τον κατάλογο της BMI. Η συγκεκριμένη άδεια όμως αναφέρει ρητά πως οι δημιουργοί και εκδότες έχουν το δικαίωμα να αποσύρουν τα έργα τους από την λίστα.

«Η BMI έλαβε μια τέτοια αίτηση και έστειλε ένα γράμμα ενημερώνοντας την προεκλογική ομάδα του Trump ότι τα έργα των Rolling Stones έχουν αφαιρεθεί από την άδεια» σημείωσε ο εκπρόσωπος της BMI, συμπληρώνοντας πως «οποιαδήποτε μελλοντική χρήση των συγκεκριμένων μουσικών συνθέσεων θα παραβιάζει τη συμφωνία άδειας χρήσης με την BMI».

Shutterstock / Evan El-Amin

Ο Donald Trump έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές τραγούδια των Rolling Stones στις πολιτικές συγκεντρώσεις του, τόσο στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, όσο και στην πρόσφατη συγκέντρωση του στην Τάλσα, όπου παίχτηκε το «You Can’t Always Get What You Want».

Οι Rolling Stones δεν είναι οι μόνοι που έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για την χρήση της μουσικής τους από τον Donald Trump, καθώς πρόσφατα έλαβε μια διαταγή παύσης από την οικογένεια του Tom Petty.