Η Björk «συμμετέχει» στην Eurovision του Netflix χάρη στην Rachel McAdams

rachal-mcadams-bjork
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Καναδή ηθοποιός εμπνεύστηκε από το ανήσυχο πνεύμα και την γλυκιά φωνής της Ισλανδής pop star για το «Eurovision: Η Ιστορία των Fire Saga».

Η Björk έβαλε το «χεράκι» της στην νέα κωμωδία του Will Ferrell που διαδραματίζεται στην Eurovision, καθώς ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της Rachel McAdams. Η αποκάλυψη για την επιρροή της Ισλανδής pop star ήρθε από την ίδια την ηθοποιό σε συνέντευξη που έδωσε στο AV Club.

«Απλά έβλεπα οτιδήποτε με την Björk» αναφέρει η McAdams, συμπληρώνοντας πως η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια «έχει μια τόσο γλυκιά και χαριτωμένη φωνή». Η Καναδή ηθοποιός εξήγησε πως ο χαρακτήρας που ερμηνεύει στην ταινία έχει ένα πνεύμα αντίστοιχο της Björk και θέλησε να αντλήσει από την «ουσία της ισλανδική ποιότητα» της και όχι μόνο τον ήχο.

Netflix

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της να τραγουδήσει στην ταινία, η McAdams ομολόγησε πως δεν είχε το απαραίτητο ταλέντο και έτσι ο σκηνοθέτης David Dobkin συνδύασε την φωνή της με ερμηνείες των τραγουδιών από την Σουηδή τραγουδίστρια Molly Sandén, καθώς έμοιαζαν αρκετά. Η McAdams πάντως τα έδωσε όλα στο τραγούδι για το μεγάλο φινάλε της ταινίας και έχασε την φωνή της.

YouTube

Στο «Διαγωνισμός Τραγουδιού Εurovision: Η Ιστορία των Fire Saga» που κυκλοφορεί μέσω Netflix εμφανίζονται επίσης οι Dan Stevens, Demi Lovato, Graham Norton και Pierce Brosnan.