O Peter Hook ξαναηχογραφεί τραγούδια των Joy Division

o-peter-hook-ksanaixografei-tragoudia-ton-Joy-division

Το πρώην μέλος των Joy Division και ιδρυτής των New Order, Peter Hook αποκάλυψε την επιθυμία του να ηχογραφήσει τρία τραγούδια των Joy Division.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Το πρώην μέλος των Joy Division και ιδρυτής των New Order αποκάλυψε την επιθυμία του να ηχογραφήσει τρία τραγούδια των Joy Division, για ένα καινούργιο EP.

Το πρώην μέλος των Joy Division και ιδρυτής των New Order αποκάλυψε την επιθυμία του να ηχογραφήσει τρία τραγούδια των Joy Division, για ένα καινούργιο EP, σε συνεργασία με την πρώην τραγουδίστρια των Happy Mondays, Rowetta.

Τελευταία, ο Peter Hook βρίσκεται στην περιοδεία «Unknown Pleasures», μαζί με τη Rowetta και το καινούργιο του συγκρότημα, τους Lights, στην οποία παίζουν τραγούδια των Joy Division. Όπως δήλωσε, τα κομμάτια αποδίδονται πολύ όμορφα με τη φωνή της τραγουδίστριας, η οποία έχει την επιθυμία να ηχογραφήσει τα τέσσερα κομμάτια του θρυλικού συγκροτήματος που ερμηνεύει live.

Έτσι και θα γίνει λοιπόν, σύμφωνα με δηλώσεις του μουσικού. Αυτά τα κομμάτια είναι το «Atmosphere», το «Insight», το «New Dawn Fades» και ένα μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητο κομμάτι «Pictures».

Οι αντιδράσεις βέβαια ποικίλουν. Ο πρώην συνεργάτης του Hook, ο Mani, είχε δηλώσει ότι ο Hook είναι ένας ξεπουλημένος που απλά κανιβαλίζει το πτώμα του Ian Curtis. Όσο για τα άλλα μέλη των Joy Division, ο Hook δηλώνει ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση μαζί τους, αν και οι ίδιοι παίζουν στα live τους τραγούδια του παλιού τους group, οπότε ο ίδιος δε πιστεύει ότι κάνει κάτι διαφορετικό.