«42 κείμενα καραντίνας» στέλνουν το μήνυμα της αισιοδοξίας

42-keimena-karantinas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αποτυπώνουν άλλωτε σοβαρά και άλλωτε με χιούμορ, τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τον τρόμο εκείνων των ημερών, μέσα από την προσωπική ματιά και το βίωμα του κάθε συγγραφέα.

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε 42 κείμενα που έγραψαν οι συγγραφείς των εκδόσεων «Εύμαρος» με την έναρξη του εγκλεισμού. Τα κείμενα αυτά αναρτήθηκαν στη σελίδα των εκδόσεων στο fb, ένα κάθε μέρα, με τη σειρά που έφταναν και στη διάρκεια όλης της καραντίνας. Αποτυπώνουν άλλωτε σοβαρά και άλλωτε με χιούμορ, τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τον τρόμο εκείνων των ημερών, μέσα από την προσωπική ματιά και το βίωμα του κάθε συγγραφέα. Ηταν μια προσπάθεια να στείλουμε στο αναγνωστικό κοινό ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας πως η ζωή και η λογοτεχνία συνεχίζονται και πως οι ιδέες δεν περιορίζονται και δεν εγκλωβίζονται. Ο κόσμος του διαδικτύου το αγκάλιασε με πολλή θέρμη και αγάπη και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν οι αναγνώστες. Με την ελπίδα να μην χρειαστεί να ξαναγραφτεί ένα βιβλίο με τέτοια αφορμή.

Γράφουν: Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος, Γιώτα Αναγνώστου, Λιάνα Ανδρεοπούλη, Γιώργος Μπουγελέκας, Αλέξανδρος Βαναργιώτης , Τάσος Δ. Βασιλείου, Στάθης Β. Βλαχάκος, Κώστας Ξ. Γιαννόπουλος, Νϊκος Γραικός, Ναταλία Δεδουσοπούλου, Ειρήνη Δερμιτζάκη, Ζαχαρούλα Δημητράκου, Νεοκλής Δημόπουλος, Λίζα Διονυσιάδου, Γεωργία Δρακάκη, Γιώργος Δρόσος, Αντωνία Ζεβόλη-Νταουντάκη, Χριστίνα Ιωάννου, Μαίρη Κακολύρη, Ευμορφύλη Καρκαλέτσου, Μανόλης Κατεινάς, Ζωή Κατσιαμπούρα, Γιώργος Κοντόπουλος, Ελένη Κολέθρα, Δημήτρης Κουκουλάς, Ιωάννης Κουτεντάκης , Ελένη Λιντζαροπούλου, Γιώργος Μπουγελέκας, Σωσώ Μακρή Μαρία Μαραγκουδάκη, Ελένη Νανοπούλου, Μαριάννα Παπουτσοπούλου, Λέανδρος Πολενάκης, Κώστας Ποντικόπουλος, Ειρήνη Προκοπίου, Δημήτρης Προύσαλης, Θούλη Στάικου, Μαρία Τζαρδή, Μαρώ Τριανταφύλλου, Ευρυδίκη Τρισόν-Μελσανή, Θοδωρής Τσάτσος, Νίκος Χαρτοματσίδης, Μαρία Χασιώτη.

Επιμέλεια-συντονισμός Πέτρος Κακολύρης. Σχεδιασμός εξωφύλλου, Αλίκη Κακουλίδου

Το βιβλίο «42 κείμενα καραντίνας» παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 8:00μμ στη Θρυαλλίδα, Ηρακλειδών 11, Θησείο (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού, στάση «Θησείο»).