Μια wellness influencer δείχνει την αληθινή πλευρά της κυτταρίτιδας και του Instagram

danae-mercer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Στις συγκλονιστικές αναρτήσεις της στο Instagram παρακινεί όλες τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους όπως είναι.

Η Danae Mercer, μια Wellness influencer και ακτιβίστρια, έχει έναν συγκλονιστικό τρόπο να υπενθυμίζει τι είναι πραγματικά σημαντικό στην ανάδειξη της ομορφιάς κάθε γυναικείου σώματος. Στην τελευταία της ανάρτηση μοιράστηκε με τους 988.000 οπαδούς της ένα δραματικό στιγμιότυπο «πριν και μετά» την κυτταρίτιδά της, αποδεικνύοντας τι μπορεί να κάνει ένας έξυπνος φωτισμός, μια σωστή γωνία κάμερας και ένα κατάλληλο φίλτρο του Instagram.

«Insta εναντίον πραγματικότητας, ή ας μιλήσουμε για το φωτισμό, επειδή αυτή είναι η κύρια διαφορά σε αυτές τις δυο φωτογραφίες!», γράφει η Mercer και συνεχίζει: «Αριστερά, οι γοφοί μου είναι υπό γωνία στον ήλιο, με το απαλότερο φως να κρύβει την κυτταρίτιδά μου και το φίλτρο να απαλύνει τα σημάδια -πολύ κολακευτικό, αλλά ψεύτικο και παραπλανητικό. Δεξιά, τα ισχία και οι μηροί μου βρίσκονται κατευθείαν απέναντι στο φως του ήλιου #nofilter -καθόλου κολακευτικό, αλλά αυτή είναι η ωμή αλήθεια».

Η Mercer συνηθίζει πάντα να γράφει φράσεις με θετικό πρόσημο πάνω στο σώμα της ή στον καθρέφτη για να περάσει τα μηνύματά της, πολεμώντας με τον τρόπο της κάθε σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά. «Σταματήστε να στεναχωριέστε αν αρέσετε στους άλλους. Σας αρέσει εσάς ο εαυτός σας;»

«Τα κόλπα με το φωτισμό και τα εφέ του Instagram είναι απλά μια αδιέξοδη προσπάθεια να αρέσετε στους άλλους μέσα από τον ψεύτικο κόσμο του διαδικτύου. Η κουλτούρα της δίαιτας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και οι δικές μας ανασφάλειες μάς εμποδίζουν να ζούμε πραγματικά τη στιγμή και να εκτιμούμε τον εαυτό μας. Κορίτσια, σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε όλους ευχαριστημένους. Ξεθωριάζετε, χάνετε τον εαυτό σας, καταστρέφετε την υγεία σας, τους στόχους αλλά με τις ελπίδες σας, τα όνειρά σας και τις ζωές σας.

Πίστεψέ με, ήμουν εκεί. Αλλά έχω πάρει το μάθημά μου με σκληρό τρόπο και εξακολουθώ να μαθαίνω ότι όσο παρακαλάμε να αρέσουμε σε όλους, γινόμαστε κανένας».