Ενθουσιασμός και αμφιβολίες για την υποψηφιότητα του Kanye West στις αμερικάνικες εκλογές

kanye-west Evan Vucci
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο πετυχημένος ράπερ και επιχειρηματίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κατέβει για πρόεδρος στις εκλογές το Νοεμβρίου.

Ο Kanye West έβαλε «φωτιά» στην πολιτική επικαιρότητα των ΗΠΑ, καθώς ανακοίνωσε μέσω Twitter πως σκοπεύει να διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα της προεδρίας της χώρας, στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2020. Η ανακοίνωση του πετυχημένου Αμερικάνου ράπερ και επιχειρηματία προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό, αλλά και αμφιβολίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, με πίστη στον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ» έγραψε χαρακτηριστικά ο West στην λιτή ανάρτηση του την Κυριακή 5 Ιουλίου, η οποία συνοδευόταν από το hashtag #2020Vision.  

Σε μια δεύτερη ανάρτηση στα πλαίσια του «προεκλογικού αγώνα» του, ο 43χρονος μουσικός μοιράστηκε μια φωτογραφία από τα έργα κατασκευής καταφυγίων για αστέγους, τα Yeezy Shelters. Παραμένει άγνωστο εάν ο West έχει διεκπεραιώσει την απαραίτητη γραφειοκρατία για να κατέβει ως πρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν έκπληξη και σοβαρές αμφιβολίες για τις προθέσεις του, θεωρώντας πως ενδέχεται να είναι μέρος ενός PR stunt.

Δεν έλειψαν βέβαια πολλοί που θεωρούν ότι ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ο West ενδέχεται να τύχει μεγαλύτερης αποδοχής από τον νυν πρόεδρο Donald Trump και τον Joe Biden των Δημοκρατικών. Ήδη πάντως ο West έχει λάβει την δημόσια στήριξη της συζύγου, Kim Kardashian, αλλά και του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tesla, Elon Musk.

WWD/REX/Shutterstock / Lexie Moreland

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο West εκφράζει ενδιαφέρον για την πολιτική, καθώς στο παρελθόν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να κατέβει στις εκλογές του 2024. Το 2018 είχε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο φορώντας ένα κόκκινο Make America Great Again καπέλο για να συναντηθεί για άλλη μια φορά με τον Donald Trump.