Ο Elton John απέκτησε το δικό του αναμνηστικό νόμισμα

elton-John-nomisma
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Μετά τους Queen, το βρετανικό νομισματοκοπείο αποφάσισε να τιμήσει τον Elton John με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Το βασιλικό νομισματοκοπείο της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να τιμήσει τον Elton John με ένα μοναδικό αναμνηστικό νόμισμα, για να τιμήσει την πολύχρονη καριέρα και προσφορά του Βρετανού μουσικού στις τέχνες. Ο Elton John είναι μόλις ο δεύτερος μουσικός που αποκτά ένα δικό του νόμισμα, μετά τους Queen.

Το αναμνηστικό νόμισμα φιλοτεχνήθηκε από τον Βρετανό καλλιτέχνη και ψηφιακό γλύπτη Bradley Morgan Johnson και απεικονίζει ο χαρακτηριστικό ψάθινο καπέλο, ένα ζευγάρι γυαλιών σε σχήμα μουσικών νοτών και την βρετανική σημαία μαζί με το όνομα του Elton John.

Royal Mint

«Είναι πραγματικά μια υπέροχη τιμή που με αναγνωρίζουν με αυτόν τον τρόπο. Τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην καριέρα μου και αυτό είναι άλλο ένα εξαιρετικά συγκινητικό ορόσημο στην διαδρομή μου» δήλωσε «Rocket Man».

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα αναμνηστικά νομίσματα έχουν ονομαστική αξία από μία έως 100 λίρες και είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα 6 Ιουλίου σε διάφορες πολυτελείς εκδόσεις από χρυσό και ασήμι, με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 13 και 68.865 λιρών.