Ο κόσμος του θεάματος διασκεδάζει με την υποψηφιότητα του Kanye West

kim-kardashian-kanye-west Evan Agostini
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ράπερ ανακοίνωσε πως θα κατέβει για πρόεδρος το 2020, όμως μάλλον θα έχει περισσότερους αντιπάλους από όσο υπολόγιζε.

Ο Kanye West μπορεί να ήλπιζε πως θα βάλει φωτιά στην πολιτική επικαιρότητα των ΗΠΑ, όταν ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2020, όμως πολλοί συνάδελφοι και γνωστοί του αντιμετώπισαν την είδηση με περισσότερο σαρκασμό και χιούμορ από όσο ενδεχομένως περίμενε.

«Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, με πίστη στον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας» ανέφερε ο West στο Twitter, ενώ σε δεύτερη ανάρτηση μοιράστηκε μια φωτογραφία του υπό ανέγερση καταφυγίου αστέγων που έχει αναλάβει.

Invision/AP / Evan Vucci

Πέραν της συζύγου του Kim Kardashian, ο West έχει λάβει την δημόσια στήριξη του Elon Musk, όμως από την πρώτη στιγμή πολλοί χρήστες των social media εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες και σκεπτικισμό, θεωρώντας πως η ανακοίνωση αποτελεί ένα PR stunt – ορισμένοι συνάδελφοι και γνωστοί του West αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα και διασκέδασαν με την είδηση.

Ανάμεσα στους πολλούς γνωστούς που διακωμώδησαν την υποψηφιότητα του West ήταν οι Hilary Duff και Toni Braxton, ενώ η Tiffany Haddish ουσιαστικά αντέγραψε την ανάρτηση του West λέξη προς λέξη και ανακοίνωσε πως θα κατέβει η ίδια για πρόεδρος των ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο. Σε δεύτερη ανάρτηση της η Haddish σχολίασε πως ο Dave Chappelle θα είναι αντιπρόεδρος της.

Ο West μάλλον θα έχει να αντιμετωπίσει στην κάλπη την πάντα λαμπερή και καυτή Paris Hilton, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της με ένα βίντεο, όπου ποζάρει μια διάφορα σύνολα και τονίζει πως θα έχει αποκλειστικά ένα hot προσωπικό, που θα λέει με ειλικρίνεια εάν τα ρούχα που φοράει ο κόσμος «δεν είναι cute». Η Hilton υποσχέθηκε επίσης πως εάν εκλεγεί πρόεδρος θα βάψει ροζ τον Λευκό Οίκο.

Πέραν όμως της χιουμοριστικής διάθεσης στα social media, υπήρξαν και πολλοί που προσέγγισαν την είδηση πιο σοβαρά, εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για την υποψηφιότητα του West. Η Octavia Spencer έκανε λόγο για «πολλές ανοησίες» και σχολίασε πως «είναι προφανές ότι ορισμένοι άνθρωποι ζουν μέσα σε μια φούσκα, καιρός είναι να σκάσει», μαζί με το hashtag #2020Vision.