Στους ζωντανούς δρόμους της Φιλαδέλφειας με τον Bruce Springsteen

bruce-springsteen David Buchan
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Πρώτη επίσημη κυκλοφορία για το σπάνιο live bootleg άλμπουμ του θρυλικού μουσικού που ηχογραφήθηκε το 1999.

Ο Bruce Springsteen έβαλε στην άκρη τους «μεσάζοντες» και αποφάσισε να κυκλοφορήσει επίσημα το «Streets of Philadelphia», το live άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1999. Στο άλμπουμ, το οποίο για πολλά χρόνια κυκλοφορούσε ως bootleg, συμμετέχει το εμβληματικό συγκρότημα του, οι The E Street Band.

Το άλμπουμ πήρε το τίτλο του από το τραγούδι που έγραψε ο Springsteen για την βραβευμένη με Όσκαρ δραματική ταινία «Φιλαδέλφεια». Ο Springsteen δεν συνηθίζει να παίζει το συγκεκριμένο τραγούδι και το έχει ερμηνεύσει ζωντανά μόλις οχτώ φορές. Η πώληση του άλμπουμ έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης σελίδας του Αμερικάνου μουσικού.

Ακούστε την σπάνια ζωντανή εκτέλεση του «The Streets of Philadelphia»

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1999, στο τέλος μιας σειράς έξι συναυλιών στην Φιλαδέλφεια. Στο πλαίσιο των εμφανίσεων του ο Springsteen έπαιξε πολλά σπάνια τραγούδια, όπως τα «Incident on 57th Street», «The Fever» και «Blinded By The Light», αλλά και πολλές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του, όπως τα «Born To Run», «Thunder Road» και «Atlantic City».

Shutterstock

Ο θρυλικός μουσικός έχει μοιραστεί φέτος πολλές ιστορικές συναυλίες από το αρχείο του. Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέσω YouTube και Apple Music το «London Calling: Live in Hyde Park», το οποίο ηχογραφήθηκε στην βρετανική πρωτεύουσα το 2009.

Δύο μήνες αργότερα ο «Boss» έδωσε στην δημοσιότητα μια σπάνια ζωντανή εμφάνιση από το 1981 με στόχο να ενισχύσει το ταμείο ανακούφισης πληγέντων της πανδημίας στο Νιού Τζέρσεϋ, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες, στα μέσα Ιούνιου, μοιράστηκε μια ζωντανή εκτέλεση του «Reason To Believe» από το 2005.