Δυσαρεστημένος ο Tom Hanks με την αναγκαστική στροφή στις πλατφόρμες streaming

greyhound
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το πολεμικό δράμα «Greyhound» θα κυκλοφορήσει τελικά στις 10 Ιουλίου μέσω του Apple TV+ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στην βιομηχανία κινηματογράφου, με τα γυρίσματα και τις πρεμιέρες πολλών μεγάλων παραγωγών να αναβάλλονται, ενώ πολλά διεθνή φεστιβάλ αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για ζημιές άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το μέλλον των κινηματογραφικών αιθουσών παραμένει αβέβαιο, όσο συνεχίζεται η πανδημία.

Καθώς όμως η βιομηχανία επιχειρεί ένα reboot με την σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ο προγραμματισμός πολλών ταινιών έχει αλλάξει δραματικά. Ανάμεσα στις ταινίες που έχασαν την κινηματογραφική έξοδο τους είναι το νέο ιστορικό δράμα «Greyhound» σε σκηνοθεσία του Aaron Schneider.

Η νέα ταινία διαδραματίζεται στις αρχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με τον Tom Hanks να ερμηνεύει τον ρόλο ενός άπειρου καπετάνιου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος καλείται να ηγηθεί ενός κομβόι για να διασχίσει τον γεμάτο εχθρικά υποβρύχια Ατλαντικό ωκεανό.

Ο Hanks, ο οποίος πέραν του πρωταγωνιστικού ρόλου είχε αναλάβει και την συγγραφή του σεναρίου που βασίστηκε στο μυθιστόρημα «Ο καλός ποιμένας» του C.S. Forester, εξέφρασε την απογοήτευση του που το «Greyhound» δεν θα κάνει τελικά την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά μέσω του Apple TV+.

«Δεν θέλω να εξοργίσω τα αφεντικά μου στην Apple, αλλά υπάρχει διαφορά στην ποιότητα εικόνας και ήχου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός στον Guardian. O Hanks ισχυρίστηκε επίσης πως «οι σκληροί με τα μαστίγια στην Apple» του ζήτησαν να κάνει τις συνεντεύξεις από το σπίτι του για την προώθηση της ταινίας μπροστά από έναν άδειο τοίχο, χωρίς να φαίνονται προσωπικά αντικείμενα του.

Στην συνέντευξη του ο Hanks αστειεύτηκε πως το περίεργο αίτημα της Apple τον έκανε να νιώσει σαν να βρίσκεται σε ένα «πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων», ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί παρά να «υποκύψει» στις «ανάγκες του Apple TV».