«Σεξ Λεξικόν, η επιστήμη του έρωτα» για λίγες παραστάσεις στο θερινό Λαμπέτη

seks-leksikon-i-epistimi-tou-erota-epistimi-tou-erota MANOS XIROUCHAKIS
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η γλυκιά κωμωδία του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Σβήγκου.

Έρωτας. Τι είναι ο έρωτας; Αν δεν περάσεις από σαράντα κύματα, δεν θα τον ανακαλύψεις. Έτσι και ο Τάκης και η Κάτια, δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι στην εποχή του 1978, μία εποχή προσδοκιών, διεκδικήσεων και μετασχηματισμών, θα κάνουν τη βουτιά τους στην υπέροχη τρικυμία του έρωτα.

Μέσα από αυτό το ταξίδι, που οργανώνουν καιρό, με προορισμό την πρώτη τους φορά, οι δύο ήρωες θα αναμετρηθούν και θα αναμετρήσουν τα "εγώ" τους. Ο πανικός της άγνοιας θα τους οδηγήσει σε ένα ηθικοπλαστικό λυσάρι, παλαιών αρχών, στο "Σεξ Λεξικόν". Αυτό το "αναχρονιστικό, οπισθοδρομικό, παλαιομοδίτικο λεξικό" θα τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες.

Εκείνο που σχεδίαζαν τόσον καιρό, τελικά θα τους φέρει αντιμέτωπους με πολλά ευτράπελα και θα κληθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε μία ώρα. Η ιστορία των δύο παιδιών, μας θυμίζει με απόλυτη τρυφερότητα και χιούμορ, εκείνη την πρώτη φόρα, η οποία διέπεται από τα ίδια, διαχρονικά συναισθήματα είτε στην εποχή της μεταπολίτευσης είτε στη σύγχρονη εποχή αλλά και σε κάθε εποχή. Θα πετύχουν το στόχο τους; Θα το μάθουμε μέσα από τα άγνωστα μονοπάτια του έρωτά τους.
Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος Σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος
Παίζουν: Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Δαλκυριάδης Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Σβήγκος Φωτογραφίες: Μάνος Ξηρουχάκης
Παραγωγή: «ΙΑΣΜΟΣ» ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Info
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106 | Τηλ: 2106435706. Έναρξη παραστάσεων: Τετάρτη Ιουλίου 2020  (για 10 μόνο παραστάσεις). Ώρα: 21:30. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, Μειωμένη 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι). Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου, 2106435706.