Ένας μακιγιέρ διασημοτήτων μιλά για τη χαρά του Pride Makeup

enas-makigier-diasimotiton-mila-gia-ti-xara-tou-pride-makeup
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ή πώς τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο πρόσωπό σας, μπορούν να αποτελέσουν αντίδοτο στην κατάθλιψη από την πανδημία.

Ο Bob Scott είναι ένας ταλαντούχος Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης μακιγιάζ και eyebrow specialist, με πελάτισσές του όλη την αφρόκρεμα της show biz και της μόδας, οδηγώντας ένα προς ένα τα μεγάλα περιοδικά μόδας και ομορφιάς (Vogue, Teen Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair, New York Magazine κλπ.), να τον φιλοξενούν διαρκώς στις σελίδες ως μόνιμο συνεργάτη για τα εξώφυλλα και τα editorial μόδας.

Ο Bob Scott, είναι επίσης ενεργό μέλος της LGBTQ κοινότητας της Νέας Υόρκης, και ο μακιγιέρ που έχει δώσει το στίγμα του σε όλα τα Pride Parades της παγκόσμιας μητρόπολης της ελευθερίας. Παρόλο που οι εκδηλώσεις Pride σε όλο τον κόσμο θα μοιάζουν φέτος πολύ διαφορετικές από παλιά εξαιτίας της πανδημίας, «...το μακιγιάζ είναι το μόνο που δεν θα αλλάξει: θα είναι το ίδιο πολύχρωμο, φανταστικό και διασκεδαστικό», λέει ο Scott σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Allure. «Το Pride look είναι ένα μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, όχι μόνο για να δηλώσει κανείς την υπερηφάνεια του, αλλά και για να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο κέφι τις δύσκολες στιγμές που ζει η ανθρωπότητα, ακόμη και αν εξακολουθεί να μένει σπίτι του σε οικειοθελή απομόνωση». 

Στην ανάρτησή του στο Instagram, o Scott γράφει:

«Πριν από μια εβδομάδα, είχα την τύχη να ξεκινήσω τις προετοιμασίες για το μήνα Pride χάρη στο περιοδικό Allure, δημιουργώντας ένα μακιγιάζ για ιδανική εμφάνιση στην παρέλαση, και εξηγώντας το τι πραγματικά σημαίνει για μένα Pride αυτή τη χρονιά, και πώς το κατάλληλο makeup θα αποτελέσει μια τελετουργική βελτίωση των συναισθημάτων για κάθε άνθρωπο που βιώνει την απομόνωση -είτε πρακτικά, είτε ψυχολογικά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να μοιραστώ την υπερηφάνεια μου με όλους σας».

Το Pride makeup, αντίδοτο στον τρόμο του κορωνοϊού: «Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μακιγιάζ αντικατοπτρίζει το πώς θέλουν να δείχνουν κάθε φορά που θα βγουν από το σπίτι για δουλειά, βόλτα, ψώνια ή clubbing. Για μένα, είναι ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσω και να εκφραστώ με χρώματα και υφές, που θα βελτιώσουν τη διάθεσή μου μέσω της εικόνας μου. Μπορείτε να δείξετε όσο φωτεινοί, χαρούμενοι, ζωηροί ή τολμηροί θελήσετε, ακόμη και αν μείνετε σπίτι. Δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ένα Pride makeup, παρά μόνο να επωφεληθείτε από την πηγαία αισιοδοξία που προσφέρει», είπε στο Allure

. «Μου αρέσει πολύ το απαλό, γαλήνιο μπλε, όπως λατρεύω το σπιρτόζικο πράσινο του lime συνδυαστικά με το πλούσιο ματζέντα φούξια. Το πορτοκαλί, σαν σύμβολο χαράς, φιλίας και στοργής, αναμειγνύεται τέλεια σε κάθε τύπο ή χρώμα δέρματος, ενώ το κίτρινο εκφράζει την πνευματικότητα και την καλλιτεχνική οξυδέρκεια. Αυτά είναι στην πραγματικότητα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, του συμβόλου της διαφορετικότητας και της υπερηφάνειας μιας τεράστιας κοινότητας, που προάγει την ισότητα και την ελευθερία σε όλο τον κόσμο -με λίγες παραπάνω δόσεις glitter στο βλέμμα», λέει ο Scott.

THE BEAUTY TEAM