Ο ψηφιακός κόσμος του «Tron» επιστρέφει με τους Daft Punk

daft-punk-tron-legacy
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η Disney ξεκίνησε τον σχεδιασμό της νέας συνέχειας στο franchise επιστημονικής φαντασίας από το soundtrack.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, οι Daft Punk έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν δυναμικά και να επεκτείνουν τους ορίζοντες τους στον χώρο του κινηματογράφου. Έτσι μετά το soundtrack της νέας ταινίας του Dario Argento, το γαλλικό δίδυμο βρίσκεται σε συζητήσεις για να γράψει την μουσική του «Tron 3».

Οι Daft Punk άλλωστε είχαν γράψει το soundtrack και έκαναν μια cameo εμφάνιση στην δεύτερη ταινία της σειράς επιστημονικής φαντασίας, το «Tron Legacy» που σκηνοθέτησε ο Joe Kosinski το 2010. Μετά από δέκα χρόνια, οι παραγωγοί της Disney ετοιμάζουν μια νέα συνέχεια στην πρωτοποριακή ταινία του Steven Lisberger με τον Jeff Bridges που κυκλοφόρησε το 1982.

Η αποκάλυψη για τόσο για την παραγωγή της νέας συνέχειας στο «Tron», όσο και την εμπλοκή των Daft Punk έγινε από τον πρόεδρο του τμήματος μουσικής και soundtrack της Disney, Mitchell Leib, στο podcast Light The Fuse. Στην διάρκεια πρόσφατου επεισοδίου, ο Leib αναφέρθηκε σε συναντήσεις με τον Paul Hahn, μάνατζερ των Daft Punk, τονίζοντας πως έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις και ο σχεδιασμός για το σίκουελ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Leib το σενάριο της νέας ταινίας είναι ήδη έτοιμο και σχολίασε πως είναι «πραγματικά φανταστικό». Όταν ρωτήθηκε γιατί χρειάστηκαν να περάσει μια δεκαετία μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή του σίκουελ, ο Leib απάντησε λέγοντας πως «νιώθουμε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος τώρα και έχουμε μάθει αρκετά από την τελευταία ταινία».

«Το πρώτο και σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε είναι να βρούμε τους Daft Punk και να δούμε εάν θέλουν να επιστρέψουν. Δεν ξέρουμε καν ποιος θα σκηνοθετήσει ακόμα. Ελπίζουμε πως ο Joe Kosinksi θα επιστρέψει για να γυρίσει άλλη μια ταινία. Πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν σωστά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος μουσικής και soundtrack της Disney.