Συγγενείς και φίλοι ανησυχούν για την ψυχική υγεία του Kanye West

kanye-west Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ράπερ ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεση του να κατέβει για πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση του Kanye West πως θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου αναμφίβολα έδωσε νέο ενδιαφέρον στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Παρά το γεγονός ότι έχουν εκφραστεί σοβαρές αμφιβολίες για τις προθέσεις του – με πολλούς χρήστες των social media να θεωρούν πως πρόκειται για ένα PR stunt – ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως είναι απόλυτα σοβαρός.

Σύμφωνα όμως με άρθρο του ΤΜΖ, συγγενείς και φίλοι του West πιστεύουν πως ο 43χρονος μουσικός αντιμετωπίζει ένα επεισόδιο διπολικής διαταραχής και ανησυχούν για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του. Πηγές από το περιβάλλον του μουσικού εκτίμησαν πως η απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές συνδέεται απόλυτα με τα προβλήματα ψυχικής υγείας του.

Shutterstock

Οι πηγές του άρθρου αναφέρθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Forbes, θεωρώντας πως είναι ενδεικτική της κατάστασης του. Εκεί, ο West ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι τα εμβόλια είναι «σατανικά», ότι το Planned Parenthood δημιουργήθηκε «από λευκούς ρατσιστές για να εκτελέσουν το έργο του Σατανά» και πως εάν κερδίσει τις εκλογές, θα είναι επειδή τον τοποθέτησε εκεί ο Θεός.

Ο West έχει μιλήσει στο παρελθόν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει, τόσο σε συνεντεύξεις, όσο και σε τραγούδια του. Στο «Yikes» από τον όγδοο δίσκο του με τίτλο «Ye», ο West αναφέρει χαρακτηριστικά πως η διπολική διαταραχή είναι η «υπερδύναμη» του και «όχι μια αναπηρία».

BFA/REX/Shutterstock / Matteo Prandoni

«Όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, είσαι εξαιρετικά παρανοϊκός με τα πάντα. Όλοι – αυτή είναι η δική μου εμπειρία, άλλος κόσμος έχει διαφορετικές εμπειρίες – όλοι είναι τώρα ηθοποιοί. Τα πάντα είναι μια συνωμοσία. Νιώθεις ότι η κυβέρνηση βάζει τσιπάκια στο κεφάλι σου. Νιώθεις ότι σε καταγράφουν. Νιώθεις ότι όλοι θέλουν να σε σκοτώσουν. Δεν εμπιστεύεσαι κανέναν. Νιώθεις όλα αυτά» είχε δηλώσει ο West σε συνέντευξη που παραχώρησε στον David Letterman το 2019.