Πώς να αποφύγετε την ακμή ενώ φοράτε προστατευτική μάσκα

pos-na-apofugete-tin-akmi-eno-forate-prostateutiki-maska
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «maskne», τον μεγαλύτερο κίνδυνο της υγείας της επιδερμίδας σας εν καιρώ πανδημίας.

Η πιο σημαντική αλλαγή που έφερε στην καθημερινότητα όλων μας ο κορωνοϊός δεν είναι άλλη από την χρήση μάσκας, με τα άτομα που εργάζονται στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση, τα μέσα μεταφοράς και τον τουρισμό να είναι υποχρεωμένα να τη φορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους. Αλλά με τις θερμοκρασίες και την υγρασία σε υψηλά επίπεδα, η μάσκα που προστατεύει από την μετάδοση του ιού είναι εκείνη ακριβώς που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία της επιδερμίδας.

Το φαινόμενο «Maskne»: Η χρήση μάσκας επί πολλές ώρες την ημέρα, εκτός από την μείωση πρόσληψης οξυγόνου από το δέρμα, μπορεί επίσης να προκαλέσει κατακράτηση των φυσικών ελαίων, του μακιγιάζ και των ρύπων πάνω και μέσα στους πόρους, οδηγώντας σε μια σειρά προβλημάτων όπως σπυράκια, κοκκινίλες, φλεγμονές και ροδόχρου ακμή. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποφύγετε όλους αυτούς τους ερεθισμούς και τα ξεσπάσματα ακμής ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης, που μπορεί να προλάβει ή και να διορθώσει τις ζημιές.

Καθαρίστε το δέρμα σωστά δύο φορές την ημέρα: Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση ήπιων καθαριστικών χωρίς άρωμα και χλιαρό νερό. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή, επιλέξτε ένα αφρίζον προϊόν καθαρισμού, ενώ εάν είναι από τη φύση του ξηρό ή ευαίσθητο, επιλέξτε ένα καθαριστικό σε μορφή κρέμας. Και πάντα να στεγνώνετε το πρόσωπό σας ταμπονάροντάς το απαλά με μια πετσέτα χωρίς να το τρίβετε. Ιδανικά στοχεύετε στον καθαρισμό δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ενώ εάν κατά τη διάρκεια της ημέρα ιδρώσετε υπερβολικά κάτω από τη μάσκα αλλάξτε την αμέσως, και πριν φορέσετε την καινούργια, σκουπίζετε το δέρμα σας με ένα μαντιλάκι καθαρισμού (που πάντα είναι σκόπιμο να έχετε μαζί σας). 

Αυξήστε την ενυδάτωση: Η διατήρηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος είναι το κλειδί για αποφυγή ξεσπασμάτων ακμής και ερεθισμών, ενώ αφήνει στην επιδερμίδα σας μια αίσθηση μεγαλύτερης άνεσης κάτω από τη μάσκα.Η εφαρμογή μια ενυδατικής κρέμας με αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και αποφρακτικές ιδιότητες, εκτός από το ότι θωρακίζει την επιδερμίδα από την ξηρότητα, προστατεύει επίσης από πιθανή μόλυνση των πόρων. Συστατικά όπως γλυκονολακτόνη, πανθενόλη, ceramids, γλυκερίνη και η νιασιναμίδη, θεωρούνται από τους δερματολόγους ιδανικά για την ενίσχυση της ενυδάτωσης, ενώ ενθαρρύνουν την επούλωση του δέρματος. Εφαρμόστε την κρέμα μια φορά το πρωί και μια φορά το βράδυ.

Αποφύγετε να φοράτε μακιγιάζ κάτω από μάσκα: Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση του κινδύνου απόφραξης των πόρων και της συσσώρευσης βακτηρίων στο δέρμα. Καλύτερα να απλώνετε μια κρέμα BB ή αντηλιακό με χρώμα ώστε να χαρίσετε στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη, χωρίς το ρίσκο του maskne.

Προσέξτε την υπερβολική απολέπιση: Καθώς το φυσικό φράγμα του δέρματος ταλαιπωρείται ήδη σφοδρά από τη μάσκα, η περαιτέρω απολέπιση μπορεί να προκαλέσει πλήρη απογύμνωση της επιδερμίδας, οδηγώντας σε μικρούς τραυματισμούς και έντονες ερυθριάσεις. Αν είναι απαραίτητο, δοκιμάστε ήπιες απολεπιστικές φόρμουλες με ένζυμα, επειδή προκαλούν μια πιο ήπια απολέπιση σε σχέση με τα οξέα και τους κόκκους, και είναι λιγότερο ερεθιστικές για το ταλαιπωρημένο δέρμα σας.

THE BEAUTY TEAM