Τεστ ΠΑΠ και το SOS μήνυμα της Chrissy Teigen από την καρέκλα του γυναικολόγου

to-sos-minuma-tis-chrissy-teigen-apo-tin-karekla-tou-gunaikologou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Με μια αφοπλιστική ανάρτησή της στο Instagram -φορώντας τη μάσκα της- συμβουλεύει κάθε γυναίκα να μην ξεχνά το τεστ ΠΑΠ, ο κόσμος να χαλάσει.

Στις αρχές Ιουνίου η 34χρονη ηθοποιός, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και ίσως το πιο αισθησιακό «εξωτικό» μοντέλο που φωτογραφήθηκε ποτέ για το περιοδικό Sports Illustrated, έκανε πρωτοσέλιδα όταν έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει τα εμφυτεύματα στήθους (για πρόληψη κατά πιθανής εμφάνισης καρκίνου του μαστού). Ένα μήνα μετά την επιτυχημένη επέμβαση, η Teigen, επισκέφθηκε τον γυναικολόγο της για το ετήσιο προγραμματισμένο τεστ ΠΑΠ, και φυσικά, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους 30,5m ακόλουθούς της στο Instagram.

Στη φωτογραφία που ανέβασε η καλλονή -μητέρα δυο παιδιών και σύζυγος του τραγουδιστή και μουσικού John Legend-, φορά μόνο το λευκό σεντόνι της γυναικολογικής εξέτασης και την απαραίτητη μάσκα προστασίας. 

Έγραψε στη λεζάντα: «Μην ξεχνάτε ποτέ το ετήσιο ραντεβού σας για τεστ ΠΑΠ και συνεχίστε να ψηλαφίζετε τακτικά το στήθος σας ακόμη και αν έρχεται το τέλος του κόσμου!».   

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκατομμύρια οπαδοί της επαίνεσαν τις προσπάθειες της Teigen για ευαισθητοποίηση σχετικά με τη γυναικολογική υγεία και την πρόληψη του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης Βρετανίδας γυναικολόγου-μαιευτήρα Dr. Brooke Vandermolen, η οποία έγραψε στην Teigen: «Ευχαριστώ που διαδίδετε ένα τόσο σημαντικό μήνυμα για τη δημόσια υγεία! Ο φόβος της πανδημίας έχει κάνει πολλές γυναίκες να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε γιατρούς για έλεγχο και πρόληψη κατά του καρκίνου, και αυτό είναι πραγματικά πιο τρομακτικό από τον κορωνοϊό». 

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM