Πέθανε η 57χρονη Kelly Preston, γυναίκα του John Travolta

kelly-preston Oleg Nikishin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

«Θα θυμόμαστε για πάντα την αγάπη και τη ζωή της» δήλωσε ο John Travolta για τον θάνατο της συζύγου του.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Kelly Preston, γνωστή για τους ρόλους στα «Οι δίδυμοι» και «Τζέρρυ Μαγκουάιρ», πέθανε στην ηλικία των 57 ετών μετά από μια μάχη δύο ετών με τον καρκίνο του μαστού. Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε την Κυριακή ο σύζυγος, John Travolta, μέσω ανάρτησης στο Instagram.

«Με βαριά καρδιά σας ενημερώνω ότι η όμορφη γυναίκα μου Kelly έχασε τη δύο ετών μάχη της με τον καρκίνο του μαστού. Έδωσε μια θαρραλέα μάχη, έχοντας την αγάπη και την υποστήριξη τόσων πολλών. Η οικογένειά μου κι εγώ θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες στους γιατρούς και νοσηλευτές στο MD Anderson αντικαρκινικό κέντρο, όπως και σε όλα τα αντικαρκινικά νοσοκομεία που βοήθησαν αλλά και στους πολλούς φίλους και αγαπημένους της που στάθηκαν στο πλευρό της» αναφέρει στην ανάρτηση του ο ηθοποιός.

«Θα θυμόμαστε για πάντα την αγάπη και τη ζωή της Kelly. Θα χρειαστώ χρόνο για να είμαι δίπλα στα παιδιά μου τα οποία έχασαν τη μητέρα τους, οπότε συγχωρείστε με εκ των προτέρων αν δεν έχετε νέα μας για κάποιο διάστημα. Ωστόσο, να είστε σίγουροι ότι θα νιώθω την υπέρμετρη αγάπη σας τις εβδομάδες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν» κατέληξε η ανάρτηση του Travolta. Εκπρόσωπος της οικογένειας της Preston σχολίασε στο περιοδικό People πως η ηθοποιός είχε κρατήσει εσκεμμένα την ασθένεια της κρυφή.

H Kelly Kamalelehua Smith, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της, γεννήθηκε στην Χαβάη τον Οκτώβριο του 1962. Όταν μετακόμισε με την οικογένεια της στην Αυστραλία, στην ηλικία των 16 ετών άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο σε διαφημίσεις.

Shutterstock / Bart Sherkow

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε να εμφανίζεται , σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Hawaii Five-O», «Quincy M.E.» και «CHiPs», ενώ έκανε αίσθηση σε ταινίες όπως την ρομαντική κωμωδία «Το ξεπέταγμα» και την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «SOS στο Διάστημα».

Ακολούθησαν μεγαλύτερες παραγωγές όπως η κωμωδία «Οι δίδυμοι» με τους Danny DeVito και Arnold Schwarzenegger, το «Jerry Magquire» με τον Tom Cruise, το «Άγιος Άνθρωπος» με τον Eddie Murphy και το «Στον έρωτα του παιχνιδιού» με τον Kevin Costner. Το 2000 εμφανίστηκε δίπλα στον σύζυγο της στο «Battlefield Earth» και για την ερμηνεία της απέσπασε το «τιμήθηκε» στα Χρυσά Βατόμουρα της χρονιάς, ενώ το 2004 έκανε μια cameo εμφάνιση στο βιντεοκλίπ του «She Will Be Loved» των Maroon 5.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Πιο πρόσφατα είχε ρόλους στην περιπέτεια φαντασίας «Sky High», το θρίλερ «Θανάσιμη εκδίκηση» με τον Kevin Bacon και την τηλεοπτική σειρά «Medium». Τελευταία ερμηνεία της στην μεγάλη οθόνη ήταν το βιογραφικό δράμα «Gotti» και η κωμωδία «Off the Rails» με τις Jenny Seagrove, Judi Dench και Sally Phillips.

Ο πρώτος γάμος της Preston με τον Kevin Gage κράτησε μόλις δύο χρόνια, από το 1985 έως το 1987 ενώ στην συνέχεια είχε σχέση με τον George Clooney. Το 1990 αρραβωνιάστηκε τον Charlie Sheen, όμως η σχέση δεν κράτησε πολύ. Το 1991 η Preston παντρεύτηκε τον Travolta, τον οποίο είχε γνωρίσει περίπου τέσσερα χρόνια νωρίτερα, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της κωμωδίας «The Experts». Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Jett το 1992 (ο οποίος πέθανε το 2009), την Ella Bleu το 2000 και τον Benjamin το 2010.