Αντηλιακό μαζί με μακιγιάζ; Λύνουμε τον γρίφο!

antiliako-mazi-me-makigiaz-lunoume-to-grifo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το μεγάλο μυστικό δεν κρύβεται στο SPF σας, αλλά στο κατάλληλο makeup.

Όπως και αν το θεωρήσετε -βαρετό, κουραστικό, ψυχαναγκαστικό έως και.... καταστροφικό για την εικόνα σας η οποία είναι βαμμένη με τόνους μακιγιάζ- το αντηλιακό είναι για τον καρκίνο του δέρματος, ό,τι η μάσκα και τα αντισηπτικά για τον κορωνοϊό: η μοναδική σας προστασία!
Το να φοράτε τουλάχιστον ένα προϊόν με τουλάχιστον SPF 30 κάθε μέρα στις διακοπές -ναι, ακόμη και κάτω από τη μάσκα- αποτελεί τον πιο ανώδυνο τρόπο για να διατηρήσετε τον εαυτό σας θωρακισμένο από το μελάνωμα. 
Αλλά, δυστυχώς, ακόμη και όταν έχετε βρει το SPF που λειτουργεί ιδανικά για εσάς, η ποσότητα, η συχνότητα, όπως και ο τρόπος που το απλώνετε, έχει να κάνει και με μια ακόμη σημαντική παράμετρο: το μακιγιάζ που φοράτε πριν, ανάμεσα και μετά την έκθεσή σας στην UV ακτινοβολία.

 Επενδύστε σε αδιάβροχες φόρμουλες: Το μακιγιάζ των διακοπών πρέπει να είναι άτρωτο στην υγρασία του περιβάλλοντος, στο νερό της θάλασσας, της πισίνας και του ντους, όπως και στην διαρκή εφίδρωση που υποβάλλεται η επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη. Στην ουσία, αδιάβροχο μακιγιάζ σημαίνει προϊόντα και φόρμουλες που συνδυάζουν δυο ωφέλειες σε μια: δεν απομακρύνονται με τον ιδρώτα ή με μια βουτιά στο νερό και, επιπλέον, δεν φράσσουν τους πόρους.

Μην χρησιμοποιείτε ο,τιδήποτε είναι σε μορφή σκόνης: Οι πούδρες πάνω στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το αλεύρι που απλώνετε στα κολοκυθάκια για να τηγανιστούν σε καυτό λάδι: μια κρούστα, η οποία «ψήνεται» εύκολα απ’ έξω και σιγοκαίει από μέσα. Αυτό, δεν θέλετε να το βιώσετε στην επιδερμίδα σας. Οι υγρές, ανάλαφρες και ταυτόχρονα oil free πούδρες, θεωρούνται ιδανικές για την εποχή.

Το καλύτερο μυστικό απ’ όλα; Αντηλιακό με χρώμα: Μια βελούδινη αντιηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα και υψηλό SPF, πέρα από υψηλή προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πλήρους κάλυψης των ατελειών της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει το φυσικό μαύρισμά σας.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM