Αποσύρεται ο Kanye West από την προεδρική κούρσα

kanye-west Andrew H. Walker
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ράπερ είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Kanye West φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο. Ο 43χρονος ράπερ και μουσικός είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να κατέβει για πρόεδρος πριν από δύο εβδομάδες, όμως σύμφωνα με μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του αυτό δεν θα συμβεί.

«Είναι εκτός» δήλωσε ο Steve Kramer στο Intelligencer του New York Magazine, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους ο Kanye West αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί. Ο Kramer υποσχέθηκε πάντως πως θα δώσει περισσότερες πληροφορίες αφού έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και διαδικασίες της εκστρατείες.

Shutterstock / Gregory Pace

Αρχικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του West έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό – αλλά και σκεπτικισμό – με πολλούς αστέρες του θεάματος και χρήστες των social media να προσφέρουν την στήριξη τους, όπως η Kim Kardashian και ο Elon Musk. Σε δηλώσεις του ο West μάλιστα ανέφερε πως σε περίπτωση εκλογής του, ο ιδιοκτήτης της SpaceX θα διοριζόταν ως «επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος» του.

Παράλληλα όμως εκφράστηκαν πολλές ανησυχίες για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του West, ενώ δεν έλειψαν και οι χιουμοριστικές τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Katy Perry χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του West «λίγο εξωφρενική», ενώ ο Will.i.am εκτίμησε πως είναι «επικίνδυνο να παίζει κανείς με την πολιτική».

Shutterstock / Liam Goodner

Ακόμα και ο Musk τελικά απέσυρε την στήριξη του λέγοντας πως είχαν «διαφορά απόψεων» σε ορισμένα θέματα, μετά την επίμαχη συνέντευξη που έδωσε o West στο Forbes. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο ράπερ και επιχειρηματίας μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία του, ενώ ισχυρίστηκε πως τα εμβόλια είναι «σατανικά» και ότι λευκοί ρατσιστές δημιούργησαν την μη-κερδοσκοπική οργάνωση αναπαραγωγικής υγείας Planned Parenthood για να εκτελέσουν «το έργο του Σατανά».