Δικαιώθηκε η Beyoncé στα δικαστήρια για το όνομα της Blue Ivy

blue-ivy-carter-beyonce Chris Pizzello
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της οχτάχρονης κόρης της Αμερικανίδας pop star.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Beyoncé βρέθηκε στα δικαστήρια για το όνομα της κόρης της, Blue Ivy Carter, όταν προσπάθησε να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2017, όταν η Veronica Morales κατέθεσε ένσταση καθώς από το 2012 είχε αποκτήσει το trademark «Blue Ivy» για το όνομα της εταιρείας διοργάνωσης lifestyle event στην Βοστόνη.

Η Morales κατέθεσε στα δικαστήρια πως η Beyoncé δεν μπορεί να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα το ονόματος καθώς ενδέχεται κανείς να μπερδέψει τις δύο επιχειρήσεις. Παράλληλα η Morales κατηγόρησε την 38χρονη pop star για απάτη, ισχυριζόμενη πως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια δεν είχε καν την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το trademark για εμπορικούς σκοπούς.

AP/Shutterstock / David J. Phillip

Η πλευρά της Αμερικανίδας τραγουδίστριας απάντησε στις ενστάσεις λέγοντας πως οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, ενώ η Beyoncé χαρακτήρισε την κόρη της «πολιτισμικό σύμβολο». Τελικά τα δικαστήρια δικαίωσαν την Beyoncé, θεωρώντας πως η Morale δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει επαρκώς τις θέσεις της και απέρριψε το αίτημα.

Έχοντας λοιπόν ξεπεράσει τις ενστάσεις της Morales, η Beyoncé αναμένεται να αποκτήσει σύντομα το trademark για το όνομα της οχτάχρονης κόρης της, η οποία έχει ήδη τιμηθεί με ένα βραβείο BET για την συμμετοχή της στο «Brown Skin Girl» από το soundtrack του «Βασιλιά των λιονταριών».