Επανακυκλοφορεί η συνεργασία των Paul McCartney και Ringo Starr μετά τους Beatles

ringo-starr-paul-mccartney Joanne Davidson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Τα πρώην «Σκαθάρια» έδωσαν στην δημοσιότητα μια remastered εκδοχή του «Beautiful Night» από το «Flaming Pie».

Το 1997 ο Paul McCartney και ο Ringo Starr συνεργάστηκαν μετά από πολλά χρόνια μαζί και κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ, το «Flaming Pie». Ήταν το δέκατο προσωπικό άλμπουμ του McCartney, όπου συμμετείχε ο πρώην συνοδοιπόρος του στους Beatles σε δύο τραγούδια, το «Beautiful Night» και το «Really Love You».

Στα πλαίσια επανακυκλοφορίας του δίσκου, ο McCartney θα δώσει στην δημοσιότητα μια remastered εκδοχή του «Beautiful Night», το οποίο είχε αποτελέσει το τρίτο single του δίσκου. Η νέα κυκλοφορία περιλαμβάνει επίσης μια demo εκτέλεση του τραγουδιού από το 1995, το «Oobu Joobu Part 5», εναλλακτικές μίξεις και αποσπάσματα συνεντεύξεων με τους McCartney και Starr για το τραγούδι.

«Για χρόνια έλεγα στον Ringo πως θα ήταν υπέροχο να κάνουμε κάτι, γιατί δεν είχαμε συνεργαστεί ιδιαίτερα πέραν των Beatles. Μια βραδιά ο Jeff Lynne μου πρότεινε να φωνάξουμε τον Ringo, είπα εντάξει και κάπως έτσι έγινε» δήλωσε ο McCartney για την συνεργασία.

Συνεχίζοντας ο Βρετανός μουσικός εξήγησε πως είχε ξεκινήσει να γράφει το «Beautiful Night», αλλά κατάφερε να το ολοκληρώσει με την συνεισφορά του Starr. «Αμέσως ήταν όπως παλιά» σχολίασε ο McCartney για τις ηχογραφήσεις με τον ντράμερ των Beatles, εξηγώντας πως ήταν τόσο διασκεδαστική η εμπειρία που συνέχισαν να συνεργάζονται και να γράφουν μαζί.

AP / Kirsty Wigglesworth

Η deluxe επανέκδοση του «Flaming Pie» η οποία συμπεριλαμβάνει από τέσσερα βινύλια, πέντε CD, δύο DVD, ένα βιβλίο 128 σελίδων με αρχειακό υλικό, συνταγές και συνεντεύξεις, σημειώσεις και ένα αποκλειστικό portfolio με έξι έργα της Linda McCartney θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου.