Marc Forster: δεν θα ξαναμπλέξει με τα ζόμπι του Brad Pitt...

marc-forster-den-tha-ksanampleksei-me-ta-zompi-tou-brad-pitt

Ο Βrad Pitt σε σκηνή από την ταινία «World War Z»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Tα ζόμπι στο θρίλερ «World War Z» (Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ) ίσως χάρη στη χολιγουντιανή λάμψη και υποστήριξη του Brad Pitt , κατόρθωσαν να πετύχουν μια ανέλπιστη νίκη στο box office. Όμως παρόλα αυτά, ο Marc Forster δεν θα σκηνοθετήσει το σίκουελ της ιστορίας.

Ο επικός πόλεμος των ζόμπι -που προβλήθηκε και στη χώρα μας- δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Όμως στο σίκουελ που προγραμματίζουν οι συντελεστές του, ο σκηνοθέτης Μarc Forster θα είναι απών. Η αιτία για αυτή την αλλαγή ίσως πρέπει να αναζητηθεί στα περιπετειώδη κυριολεκτικά γυρίσματα του «World War Z».

Μακρύς και δύσβατος αποδείχτηκε ο δρόμος προς την παραγωγή της ταινίας. Το φινάλε ξαναγράφτηκε και ξαναγυρίστηκε, ενώ το κόστος ξεπερνούσε όλα τα ρεκόρ και ο εφιάλτης της οικονομικής καταστροφής πριν καν βγει το θρίλερ στις αίθουσες θεωρούνταν πολύ πιθανός. Όλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, βάρυναν πάνω στους ώμους του σκηνοθέτη Marc Forster. Oπότε δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη που το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε στο σίκουελ που σχεδιάζει η Paramount, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Plan B του Brad Pitt.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Brad Pitt, ο σχεδιασμός του σίκουελ βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο: «Μιλάμε για αυτό και θα εξετάσουμε το ζήτημα του σεναρίου. Έχουμε πολλές ιδέες τις οποίες πρέπει να ξεδιαλέξουμε. Κανείς δεν γράφει προς το παρόν τίποτα, απλώς καταγράφουμε τις ιδέες μας».

Όσο για τον Marc Forster, είχε απαντήσει διπλωματικά σε ερώτηση που του είχε γίνει, για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στον τρομαχτικό κόσμο του «World War Z»: «μου αρέσει να διερευνώ διαφορετικούς κόσμους. Αν δεν έχω ασχοληθεί με ένα είδος, μου αρέσει να το θέτω ως πρόκληση στον εαυτό μου». Όχι, άλλα ζόμπι, επομένως…