Πέντε ελληνικές παραλίες με απίστευτο χρώμα

egkremnoi-leukada
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ελάτε μαζί μας για μακροβούτια σε ελληνικές θάλασσες με απίστευτα χρώματα φυσικού… photoshop.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα
Το γαλάζιο που χαρακτηρίζει τις παραλίες της Λευκάδας είναι απαράμιλλο και οι Εγκρεμνοί είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, στα δυτικά του νησιού. Πριν τον σεισμό του 2015 που υπέστη κατολισθήσεις, στην παραλία μπορούσε να φτάσει κάποιος οδικώς, κατεβαίνοντας –και ανεβαίνοντας στη συνέχεια- εκατοντάδες σκαλάκια που περνούσαν από απότομες πλαγιές, τα οποία αποτελούσαν μέρος της εμπειρίας και έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα της παραλίας από ψηλά. Μετά την κατάβαση, όλοι έτρεχαν αποκαμωμένοι να βουτήξουν στα φωσφορούχα μπλε νερά της παραλίας και να την απολαύσουν. Πλέον, η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα, αλλά το χρώμα παραμένει εξωπραγματικό.

Παραλία Σίμου, Ελαφόνησος
Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε αυτή τη μαγική παραλία, θα έχετε διαπιστώσει ότι το χρώμα και η θερμοκρασία της είναι αυτό που ονειρεύεστε κάθε χρόνο για τις διακοπές σας. Λευκή άμμος, κρυστάλλινα νερά, πρασινωπή απόχρωση στο νερό και αμμόλοφοι έξω στην παραλία, με κέδρους να συμπληρώνουν το τοπίο. Κι αν κάνετε βραδινό μπάνιο με φεγγαράδα, θα διαπιστώσετε πως η άμμος μέσα στη θάλασσα λάμπει σαν χρυσόσκονη.

Μπάλος, Κρήτη
Σε μια απίστευτη λιμνοθάλασσα στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης, στον νομό Χανίων, οι βουτιές σας θα ανέβουν επίπεδο κι εσείς δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας τις αποχρώσεις πράσινου και τιρκουάζ στα ρηχά νερά του Μπάλου. Εδώ το ρητό «τα αγαθά κόποις κτώνται» θα το ζήσετε στο πετσί σας αν αποφασίσετε να φτάσετε οδικώς στην παραλία, καθώς ο δρόμος είναι δύσβατος και αφού φτάσετε θα χρειαστεί να περπατήσετε στην άμμο, κάτω από τον καυτό ήλιο... Μόλις, όμως, κάνετε την πρώτη βουτιά, όλα τα δυσάρεστα θα είναι παρελθόν.

Ελαφονήσι, Κρήτη
Με την παραλία αυτή στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης συμβαίνει το εξής αλλόκοτο: έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με την Ελαφόνησο Λακωνίας, με την οποία μοιράζονται σχεδόν το ίδιο όνομα. Υπέροχα κρυστάλλινα αβαθή νερά, λευκή άμμος που σε αρκετά σημεία παίρνει ροζ χρώμα, τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και προστατευόμενη περιοχή Natura. Δεν είναι τυχαίο που ουκ ολίγες φορές το Ελαφονήσι έχει βρεθεί στις καλύτερες παραλίες, της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Έμπλυση, Κεφαλονιά
Αν θέλετε να προσπεράσετε την άγρια ομορφιά του Μύρτου και να κάνετε ένα πιο ήρεμο και γλυκό μπάνιο, η Έμπλυση πολύ κοντά στο Φισκάρδο θα σας αναστατώσει με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της, τα άσπρα βοτσαλάκια της και τους πέτρινους σχηματισμούς της στα πλάγια της παραλίας. Συνδυάστε τη βουτιά σας εκεί με βόλτα και φαγητό στο Φισκάρδο και θα είναι μια από τις ομορφότερες ημέρες των διακοπών σας.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ