Κυκλοφόρησε ανέκδοτη συνεργασία Rolling Stones και Jimmy Page από το 1974

rolling-stones Greg Allen
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το «Scarlet» με συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin συμπεριλαμβάνεται στην πλουσιοπάροχη επανέκδοση του «Goats Head Soup».

Οι Rolling Stones θα επανεκδώσουν το «Goats Head Soup» με μια σειρά ακυκλοφόρητων τραγουδιών και ζωντανών εκτελέσεων. Ανάμεσα στο bonus υλικό της επανέκδοσης που κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου είναι το «Scarlet», στο οποίο  συμμετέχει ο Jimmy Page των Led Zeppelin και ο Rick Grech των Blind Faith.

«Θυμάμαι που το προβάραμε με τον Jimmy και τον Keith στο υπόγειο στούντιο του Ronnie. Ήταν ένα υπέροχο session» δήλωσε ο Mick Jagger για το «Scarlet». Σύμφωνα με τον Keith Richards, οι Led Zeppelin μόλις ολοκλήρωναν την πρόβα τους, όταν εμφανίστηκαν οι Rolling Stones που το είχαν κλείσει μετά. Τελικά ο Page αποφάσισε να παραμείνει στο στούντιο και άρχισε να παίζει με τους Rolling Stones.

«Δεν το ηχογραφούσαμε κανονικά, ήταν βασικά ένα demo, μια πρόβα για να εξοικειωθούμε με αυτό, αλλά βρήκε καλά με μια τέτοια σύνθεση, οπότε καλά θα κάνουμε να το χρησιμοποιήσουμε» συμπλήρωσε ο Richards.

Το «Goats Head Soup» είναι το 11ο βρετανικό και 13ο αμερικάνικο άλμπουμ των Stones και κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1973 με singles όπως τα «Angie», «Silver Train» και «Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)». Με τα κλασικά «Beggars Banquet», «Let It Bleed», «Sticky Fingers» και «Exile on Main St.» να έχουν προηγηθεί, ο δίσκος απέσπασε ανάμικτες κριτικές, όμως πλέον θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ του συγκροτήματος.

Ακούστε το «Scarlet» των Rolling Stones με τον Jimmy Page