Οι συμβουλές για να σας πετύχουν τα γεμιστά

gemista
ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Είναι σίγουρα το φαγητό του καλοκαιριού που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε, αλλά όχι να φτιάχνουμε… Αν ωστόσο το επιχειρήσετε, πρέπει να δώσετε προσοχή στα παρακάτω, για να εξασφαλίσετε ότι θα πετύχει.

Επιλέξτε όσο γίνεται ίδιο μέγεθος στα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε, μεσαίο προς μεγάλο. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα μαγειρευτούν στον ίδιο χρόνο κι έτσι δεν θα έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις όπου κάποια να είναι ωμά και άλλα να έχουν «αρπάξει».

Μην αφήσετε τις πατάτες εκτός. Προτιμήστε να τις ψήσετε μαζί με τα γεμιστά σας, ώστε να πάρουν τα αρώματα και τα ζουμιά τους. Αν φτιάξετε τα γεμιστά σας από το προηγούμενο βράδυ και τα βάλετε στο ψυγείο για να τα ψήσετε την επόμενη ημέρα, μην βάλετε μαζί πατάτες γιατί θα μαυρίσουν. Προτιμήστε να τις κόψετε και να τις προσθέσετε τελευταία στιγμή πριν το ψήσιμο.

Πασπαλίστε τις ντομάτες που θα τοποθετήσετε τη γέμισή σας με λίγη ζάχαρη και αλάτι, πριν τις γεμίσετε. Έτσι θα έχετε περισσότερη γλυκύτητα και νοστιμιά.

Προτιμήστε να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι σας στο χέρι και να μην το πολτοποιήσετε στο μούλτι για καλύτερο και πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να απογειώσετε τα γεμιστά σας, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και λίγο καρότο τριμμένο για έξτρα χρώμα και γλυκύτητα. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε λίγη πολίτικη εσάνς με σταφίδα και κουκουνάρι που προηγουμένως θα έχετε καβουρντίσει.