Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα μαντιλάκια καθαρισμού προσώπου το καλοκαίρι

giati-prepei-na-apofeugete-ta-mantilakia-katharismou-prosopou-to-kalokairi
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Αφυδατώνουν δραματικά την επιδερμίδα και οδηγούν σε υπερμελάγχρωση, λένε οι ειδικοί.

Τα μαντιλάκια προσώπου επαινούνται από όλες τις γυναίκες ως ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ξεφορτωθούν το μακιγιάζ τους το βράδυ ή να καθαρίσουν το πρόσωπο από την υπερβολική λιπαρότητα και τον ιδρώτα μέσα στην ημέρα. Γνωρίζετε όμως ότι αυτά τα καθαριστικά προϊόντα δεν είναι τελικά τόσο ευεργετικά για την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών;

Καταρχήν, όπως λένε οι δερματολόγοι, τα μαντιλάκια δεν καθαρίζουν ακριβώς το πρόσωπό σας, αλλά το τρίβουν. Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κάνετε απολέπιση κάθε μέρα, και πόσω μάλλον το καλοκαίρι: η απώλεια των φυσικών λιπιδίων του δέρματος. Χωρίς αυτό το προστατευτικό φράγμα, η ηλιακή ακτινοβολία βρίσκει πιο εύκολο δρόμο όχι μόνο να δημιουργήσει έγκαυμα, αλλά να προχωρήσει και πιο βαθιά, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τα διψασμένα κύτταρα. Παρόμοια με την κοινή απολέπιση δρουν και τα καθαριστικά μαντιλάκια, μόνο που εδώ το πρόβλημα μεγεθύνεται, μιας και η τριβή της επιδερμίδας μπορεί να επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα. 

  Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε τη χρήση τους, είναι ότι τα μαντιλάκια προσώπου μπορεί να έχουν την ικανότητα να αφαιρούν το μακιγιάζ με μια κίνηση, αλλά δεν καθαρίζουν πραγματικά την επιδερμίδα με τον ίδιο τρόπο που το καταφέρνει μια σωστή ρουτίνα πλυσίματος του προσώπου. Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η αίσθηση καψίματος μετά τη χρήση τους, και αυτό συμβαίνει επειδή οι ισχυρές χημικές ουσίες και τα αρώματα που υπάρχουν στα περισσότερα μαντιλάκια προσώπου μπορούν να βλάψουν την ισορροπία pH του δέρματός σας και να προκαλέσουν ερεθισμό και φλεγμονή -ιδίως εάν πάσχετε από ακμή ή τα εφαρμόζετε πολύ κοντά στα μάτια. Και εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα παρατηρήσετε σταδιακά ότι η συχνή χρήση καθαριστικών μαντιλιών οδηγεί σε πρόωρες ρυτίδες και  μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμες ρυτίδες και σημάδια υπερμελάγχρωσης, χάνοντας άμεσα τη νεανική σας λάμψη. 

Τελευταίο στη σειρά, αλλά εξίσου σημαντικό: η διαρκής χρήση καθαριστικών μαντιλιών εξαιτίας του ιδρώτα και της έντονης λιπαρότητας που προκαλούν οι προστατευτικές μάσκες προσώπου, εξαφανίζει κάθε ίχνος φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας. Μπορεί η πρώτη αίσθηση να μοιάζει ανακουφιστική και δροσιστική, αλλά αυτό είναι επιφανειακό και πρόσκαιρο, επειδή αμέσως μετά την επανατοποθέτηση της μάσκας, το δέρμα σας θα διψά πολύ περισσότερο και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος αφυδάτωσης που είναι καταστροφικός για την υγεία της επιδερμίδας. 

THE BEAUTY TEAM