Θραύση του «Folklore» της Taylor Swift

taylor-swift Beth Garrabrant
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το όγδοο άλμπουμ έκπληξη της Αμερικανίδας τραγουδίστριας έσπασε πολλά ρεκόρ την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Την περασμένη Παρασκευή η Taylor Swift κυκλοφόρησε εντελώς ξαφνικά τον όγδοο δίσκο της με τίτλο «Folklore». Σε αναρτήσεις που προηγήθηκαν στα social media, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια εξήγησε πως αποφάσισε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκπρόσωποι της Swift επιβεβαίωσαν πως τις πρώτες 24 ώρες από την κυκλοφορία του, το «Folklore» πούλησε πάνω από 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έσπασε πολλά ρεκόρ σε πλατφόρμες streaming μουσικής, όπως τα Spotify, Apple Music και Amazon Music.

Beth Garrabrant

Πιο συγκεκριμένα στο Spotify το «Folklore» έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για γυναίκες καλλιτέχνες, καθώς είχε 80,6 εκατομμύρια streams στο πρώτο 24ωρό. Αντίστοιχα στην πλατφόρμα της Apple το άλμπουμ είχε πάνω από 35 εκατομμύρια streams, ενώ στο Amazon Music έσπασε τα ρεκόρ στην κατηγορία των indie/alternative άλμπουμ.

Πολλά από τα τραγούδια του «Folklore» γράφτηκαν με τον κιθαρίστα των The National, τον Aaron Dessner, ο οποίος αποκάλυψε πως η πρόταση συνεργασίας με την Swift έγινε μέσω μηνυμάτων τον περασμένο Απρίλιο.

Beth Garrabrant

«Ήμασταν σε επαφή καθημερινά για τρεις ή τέσσερις μήνες μέσω μηνυμάτων και τηλεφώνων. Άλλοτε [συζητούσαμε] για την παραγωγή και την δομή, αλλά συχνά ήταν απλά ενθουσιασμός. Νιώθαμε πως είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχουμε κάνει» είχε δηλώσει στο Pitchfork ο παραγωγός.