Η ζωή στο Λονγκ Άιλαντ από την ματιά του George Clooney

george-clooney
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα γυρίσει μια κινηματογραφική μεταφορά του «The Tender Bar» για το Amazon.

Τα τελευταία χρόνια ο George Clooney έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην σκηνοθεσία και μετά το «Catch-22» και το «The Midnight Sky» ετοιμάζεται να γυρίσει ένα νέο δράμα, το «The Tender Bar». Η ταινία θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του J.R. Moehringer για τα παιδικά του χρόνια στο Λονγκ Άιλαντ και πως αναζήτησε πατρικές φιγούρες στο μπαρ που διατηρούσε ο θείος του.

Τα απομνημονεύματα του 55χρονου συγγραφέα και βραβευμένου με Pulitzer δημοσιογράφου εκδόθηκαν το 2005 και γρήγορα έγιναν best-seller. Το βιβλίο αφηγείται την παιδική του ηλικία μέχρι τα 20 του τις εμπειρίες του στο τοπικό μπαρ Publicans, όπου έβρισκε καταφύγιο από την χαοτική οικογενειακή του ζωή.

AP / Macall Polay

Αρχικά η ταινία θα αποτελούσε παραγωγή της Sony με τον Ted Melfi στην καρέκλα του σκηνοθέτη, όμως μετά την αποχώρηση του, το στούντιο εγκατέλειψε τα σχέδια για μια κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας. Στην συνέχεια τα Amazon Studios απέκτησαν τα δικαιώματα της παραγωγής και ανέθεσαν στον William Monahan την συγγραφή του σεναρίου.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Clooney δεν έχει έρθει ακόμα σε συμφωνία με το στούντιο, καθώς φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να γυρίσει το «Boys In The Boat» για την αμερικάνικη κωπηλατική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. Το άρθρο αναφέρει πως το πιθανότερο είναι να αναβάλει το ιστορικό δράμα, καθώς η παραγωγή του «The Tender Bar» θα είναι πιο εύκολη στις συνθήκες της πανδημίας.