Πόσο «καλό παιδί» είναι τελικά ο Tom Cruise;

tom-cruise
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Leah Remini και Thandie Newton ξεσπάθωσαν κατά του «απολυταρχικού» ηθοποιού και της δημόσιας εικόνας που έχει καλλιεργήσει.

Ο Tom Cruise είναι αναμφίβολα ένας από τους σπουδαιότερους αστέρες στο Χόλυγουντ, με τις ταινίες του συχνά να σπάνε τα ταμεία (με λίγες εξαιρέσεις). Αν έχει γίνει αγαπητός για τις ερμηνείες και τα εντυπωσιακά stunts που πραγματοποιεί στις ταινίες του, η προσωπική ζωή του παραμένει μυστήριο, αφού αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Εντούτοις, ο Cruise έχει καλλιεργήσει την εικόνα του «καλού παιδιού», όμως σύμφωνα με ορισμένους συναδέλφους του η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετική. Η Thandie Newton αποκάλυψε πρόσφατα πως είχε «τρομοκρατηθεί» με τον συμπρωταγωνιστή της κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «Επικίνδυνη αποστολή 2», ενώ η Leah Remini σχολίασε πως η δημόσια εικόνα του ηθοποιού «δεν συνάδει με τις πράξεις του».

Shutterstock / Tania Volobueva

Η Thandie Newton αποκάλυψε πως «τρομοκρατήθηκε» με την συμπεριφορά του Tom Cruise όταν συνεργάστηκαν στο «Επικίνδυνη αποστολή 2».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vulture στις αρχές Ιουλίου, η Thandie ρωτήθηκε για τις εμπειρίες της στα γυρίσματα του πρώτου σίκουελ στο «Επικίνδυνη αποστολή» το 2000 και εάν της έγινε ποτέ πρόταση να επιστρέψει στον ρόλο της ως Nyah Nordoff-Hall. «Ποτέ δεν ρωτήθηκα, ήμουν τρομοκρατημένη με τον Tom» απάντησε χαρακτηριστικά η Βρετανίδα ηθοποιός.

Στην συνέχεια η Newton χαρακτήρισε τον Cruise «απολυταρχικό» και τόνισε ότι «προσπαθεί υπερβολικά να είναι καλός άνθρωπος, αλλά έχει [τεράστια] πίεση, αναλαμβάνει πολλά. Νομίζω πως έχει την εντύπωση πως μονάχα αυτός μπορεί να κάνει τα πάντα όσο καλά μπορούν να γίνουν». Αναφερόμενη σε ορισμένες σκηνές που γυρίστηκαν με μεγάλη ένταση, η Newton δήλωσε πως ένιωσε «τρόμο και αβεβαιότητα» στα γυρίσματα, όμως εκτιμά το γεγονός ότι «έβαλε τα δυνατά του».

Invision/AP/REX/Shutterstock

Η Leah Remini έχει μιλήσει ανοιχτά κατά της Σαϊεντολογίας μετά την αποχώρηση της το 2013.

Αντίστοιχα επικριτικά ήταν και τα σχόλια της Leah Rimini του «King Of Queens» η οποία στο παρελθόν ήταν Σαϊεντολόγος, όπως και ο Cruise. Η 50χρονη ηθοποιός συνεχάρη την Newton για το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά για την προσωπικότητα του Cruise και εξέφρασε την ελπίδα πως περισσότερος κόσμος θα ακολουθήσει το παράδειγμα της «ώστε ίσως καταφέρουμε κάτι».

Μιλώντας στο The Daily Beast, η Remini ισχυρίστηκε πως η εκκλησία της Σαϊεντολογίας ελέγχει την δημόσια εικόνα του Cruise «επειδή αυτή είναι η πολιτική της Σαϊεντολογίας – να δημιουργήσουν καλές δημόσιες σχέσεις στον κόσμο και να γνωστοποιούν αυτές τις “καλές πράξεις”. Αλλά εάν δείτε στην πραγματικότητα τις πράξεις του, δεν συνάδουν».

Shutterstock / Everett Collection

Ο Tom Cruise και η Katie Holmes απέκτησαν μια κόρη το 2006 και πήραν διαζύγιο το 2012.

Η Remini υπήρξε Σαϊεντολόγος από την ηλικία των εννέα μέχρι τα 42 της και μετά την αποχώρηση της από την αμφιλεγόμενη θρησκευτική οργάνωση έχει ασκήσει έντονη κριτική για τις πρακτικές της. Η ίδια ισχυρίζεται πως «αντιμετώπισε προβλήματα» όταν άρχισε να επικρίνει τον Cruise σε άλλους Σαϊεντολόγους, αναφερόμενη στο διαζύγιο του, αλλά και την εκκεντρική συμπεριφορά του.

«Έμαθα γρήγορα πως δεν πρέπει να το κάνεις αυτό, επειδή ο Tom Cruise θεωρείται μεσσίας στην Σαϊεντολογία. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει δει την κόρη του εδώ και χρόνια. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο άνθρωπος τρέχει πάνω κάτω και έχει πείσει τον κόσμο ότι είναι ένα εξαιρετικά καλό παιδί. Αλλά αυτά είναι τα ηλίθια παιχνίδια του Χόλυγουντ που παίζει ο κόσμος».

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Ο 58χρονος Cruise έχει επιστρέψει στα γυρίσματα της έβδομης «Επικίνδυνης αποστολής».

Η Remini πρόσφατα ξεκίνησε το podcast «Scientology: Fair Game», ενώ το 2015 εξέδωσε το «Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology» όπου αφηγείται τις εμπειρίες της με την Σαϊεντολογία και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην επαγγελματική και προσωπική ζωή της μετά την αποχώρηση της.