Τα ελληνικά ξενοδοχεία που ξεχώρισαν στα βραβεία Tripadvisor Travellers’ Choice

anastasis-apartments

Το Anastasis Apartments της Σαντορίνης ξεχώρισε σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Με βάση τις προτιμήσεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών ανά τον κόσμο, η δημοφιλής ταξιδιωτική πλατφόρμα Tripadvisor ανέδειξε τα καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη.

Τα ξενοδοχεία της Ελλάδας ξεχώρισαν και κέρδισαν πολλές διακρίσεις διεθνώς, με τα Travellers’ Choice Awards 2020 του Tripadvisor να μας δείχνουν, βάσει προτιμήσεων των ταξιδιωτών, ποια είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Οι διακρίσεις αυτές προκύπτουν έπειτα από υπολογισμό εκατομμυρίων κριτικών που προέκυψαν από ταξιδιώτες μέσα στο 2019, με κύριο γνώμονα την ποιότητα και την ποσότητα των κριτικών για κάθε κατηγορία.

Ένας έξτρα στόχος των φετινών βραβείων είναι και η στήριξη της βιομηχανίας του τουρισμού, η οποία έχει φέτος πληγεί σημαντικά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία που ξεχώρισαν, λοιπόν, είναι τα εξής:
Στα 25 κορυφαία του κόσμου, συναντάμε το Ikos Dassia στη Δασιά στη θέση 18 και το Sani Dunes στη Σάνη, στη θέση 19. Στα κορυφαία μικρά ξενοδοχεία του κόσμου ξεχώρισαν τα Anastasis Apartments στη Σαντορίνη στην 5η θέση και οι Aenaon Villas στο Ημεροβίγλι στη θέση 17, ενώ όσον αφορά τα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης, συναντάμε και πάλι τα Ikos Dassia και Sani Dunes στις θέσεις 4 και 5, αλλά και το Ikos Olivia στη Γερακινή στην 9η θέση. Στα 25 κορυφαία μικρά ξενοδοχεία της Ευρώπης, ξεχωρίζουν και πάλι τα Anastasis Apartments στην 1η θέση, οι Aenaon Villas στο Ημεροβίγλι στην 5η θέση, αλλά και το The Vasilicos στο Ημεροβίγλι.

Το Sani Dunes στη Χαλκιδική

Όσον αφορά τα πολυτελή ξενοδοχεία, στα 25 κορυφαία του κόσμου βρίσκουμε το Ikos Olivia στην 6ξ και το Ikos Dassia στη 10 θέση, ενώ τα ίδια ξενοδοχεία ξεχωρίζουν στην 3η και 4η θέση όσον αφορά την Ευρώπη.

Στα 25 κορυφαία μπουτίκ ξενοδοχεία του κόσμου ξεχώρισε στην 5η θέση το Astra Suites στο Ημεροβίγλι, ενώ στα οικονομικά ξενοδοχεία διακρίθηκαν τα Hotel Parga Princess στην Πάργα, στην 7η θέση και το Filoxenia Hotel Apartments στον Θόλο στην 15η θέση όσον αφορά τον κόσμο. Τα ίδια συν το Helios Lipsi στους Λειψούς, όσον αφορά την Ευρώπη, βρίσκουμε στις θέσεις 4, 7 και 16 αντίστοιχα στα κορυφαία οικονομικά ξενοδοχεία

Στην εξυπηρέτηση πελατών στην Ευρώπη συναντάμε στη θέση 7 το Ξενοδοχείο Αιολός της Μυκόνου, στη θέση 15 το Ikos Dassia και στη θέση 16 το Ikos Olivia, ενώ στην ίδια κατηγορία σε όλο τον κόσμο ξεχωρίζει και πάλι το Ξενοδοχείο Αιολός στη θέση 21.

Στις ρομαντικές αποδράσεις, τα Anastasis Apartments ξεχωρίζουν για ακόμη μια φορά στη θέση 16 στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου, ενώ στη θέση 20η βρίσκεται το Lindos Blu Luxury Hotel & Suites στη Λίνδο. Αντίστοιχα, στην Ευρώπη, τα Anastasis Apartmens βρίσκονται στην 3η θέση, το Lindos Blu Luxury Hotel & Suites στη Λίνδο στην 6η και το Pezoules στην Οία της Σαντορίνης στη 16η.

Το Ikos Dassia κατακτά την κορυφή των all-inclusive

Το Clio Hotel στις Αλυκές κατακτά την 24η θέση στα 25 κορυφαία B&B της Ευρώπης, ενώ στις οικογενειακές καταστάσεις ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο το Potidea Palace στη Νέα Ποτίδαια και το Porto Sani στη Σάνη, στις θέσεις 9 και 13. Τα ίδια ξενοδοχεία βρίσκονται στις θέσεις 3 και 6 αντίστοιχα όσον αφορά την Ευρώπη, ενώ στη λίστα βρίσκουμε και το Esperides Beach Family Resort στο Φαληράκι, στη θέση 11.

Στα 25 κορυφαία ξενοδοχεία με τις περισσότερες αποθηκεύσεις στον κόσμο, στη θέση 17 βρίσκεται το Ikos Oceania στα Νέα Μουδανιά.

Τέλος ανάμεσα στα 25 καλύτερα θέρετρα all-inclusive του κόσμου βρίσκουμε τα Ikos Dassia στην 1η θέση, το Ikos Olivia στη 2η και το Ikos Oceania στα Νέα Μουδανιά στη 12η, ενώ σε ευρωπαϊκή κλίμακα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι το Ikos Dassia, στη 2η το Ikos Olivia και στη συνέχεια συναντάμε στην 4η το Ikos Oceania, στην 13η το Kipriotis Aqualand στο Ψαλίδι, στην 17η το Kairaba Sandy Villas στον Άγιο Γεώργιο, στην 22η το Avra Beach Resort Hotel – Bungalows στην Ιαλυσσό, στην 23η το Club Med Γρεγολίμανο στο Γρεγολίμανο και στη θέση 25 το Atlantica Holiday Village Rhodes.