Τι είναι και τι κάνει η βιταμίνη F στο δέρμα σας;

bitamini-f-epidermida-epidermida
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Βάζοντας αυτή την άγνωστη βιταμίνη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, θα εκπλαγείτε από τα οφέλη που προσφέρει.

Κάπου ανάμεσα στις ενυδατικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε έως τα λαμπερά αποτελέσματα που προσφέρει η βιταμίνη C στο δέρμα σας, υπάρχει μια άλλη βιταμίνη που σπάνια συγκαταλέγεται στις απολύτως απαραίτητες για την υγεία, την προστασία και την αύξηση της λάμψης της επιδερμίδας. Το όνομά της; Βιταμίνη F.

Τι είναι η βιταμίνη F; Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις λιγότερο γνωστές βιταμίνες όσον αφορά στα οφέλη που προσφέρει στην περιποίηση του δέρματος, ωστόσο, είναι πραγματικά απίστευτα τα οφέλη που χαρίζει.
Στον κόσμο της ομορφιάς αναφέρεται περισσότερο ως λινελαϊκό οξύ, που ανήκει στην οικογένεια των ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, με όλες τις επιστημονικές αναφορές να κάνουν λόγο για ένα απίστευτο αντιφλεγμονώδες συστατικό, το οποίο είναι κορυφαίας σημασίας για την επιδιόρθωση και τη διατήρηση του φυσικού προστατευτικού φράγματος του δέρματος. Συνήθως βρίσκεται στα έλαια τριαντάφυλλου, ηλίανθου, αργκάν, ελιάς, λιναρόσπορου και chia, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί ακόμη και στη διατροφή σας για ακόμη περισσότερα οφέλη. 

 Ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης F; Η βιταμίνη F ωφελεί το δέρμα δημιουργώντας ceramides, τα ελαιώδη και λιπόφυλλα μόρια που θωρακίζουν με μοναδικό τρόπο την κεράτινη στιβάδα από τις εξωτερικές επιθέσεις, χτίζοντας ένα πιο ισχυρό προστατευτικό φράγμα ενάντια στην γήρανση. Παράλληλα, τα ceramides που «γεννά» η βιταμίνη F, όχι μόνο πολλαπλασιάζουν τα οφέλη ενυδάτωσης και αντιοξείδωσης των κυττάρων που παρέχουν οι βιταμίνες E και C, αλλά επιπλέον λειτουργούν και ως «σκούπα» από τις τοξίνες και τις βλάβες που δημιουργούν οι λοιμώξεις, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, η ηλιακή ακτινοβολία και το ανθυγιεινό life style. 
Το σίγουρο είναι πως όταν το δέρμα σας έχει έλλειψη βιταμίνης F, μεγεθύνονται τα συμπτώματα ξηρότητας, ερεθισμών, εκζέματος, ευαισθησίας από τον ήλιο και την ακμή. 

Συμπεριλαμβάνοντας τη βιταμίνη F στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αλλά και στη διατροφή σας θα διαπιστώσετε άμεσα στα εξής θετικά αποτελέσματα: 
- Καλύτερη θρέψη και αποτελεσματικότερη ενυδάτωση του δέρματος
- Μεγαλύτερη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και τους ρύπους
- Ταχύτερη καταπράυνση του ξηρού και φλεγμονώδους δέρματος
- Άμεση βοήθεια στην καταπολέμηση ξεσπασμάτων σπυριών και ακμής
- Σταδιακή αύξηση απαλότητας και ελαστικότητας της επιδερμίδας
- Υψηλότερα επίπεδα διατήρησης της υγείας των μαλλιών και των νυχιών

THE BEAUTY TEAM