Αύγουστο κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ που ήθελε να «θάψει» ο Donald Trump

donald-trump
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το «You’ve Been Trumped Too» εξιστορεί πως εργάτες του προέδρου έκοψαν το νερό σε μια οικογένεια όταν κατασκεύαζαν πίστα γκολφ στην Σκωτία.

Η προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ένα νέο πρόβλημα, αφού λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ που είχε επιχειρήσει να απαγορεύσει.

Τα τελευταία χρόνια οι δικηγόροι του Trump έχουν απειλήσει πως θα κινηθούν νομικά εναντίον των παραγωγών του ντοκιμαντέρ «You’ve Been Trumped Too» που αφηγείται μια «άγνωστη» ιστορία σχετικά με την κατασκευή της πίστας γκολφ του Αμερικάνου προέδρου στην Σκωτία.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Anthony Baxter εξετάζει την «βαθύτατα ανησυχητική» αντιπαράθεση μεταξύ της 96χρονης Molly Forbes και του Donald Trump, όταν πριν από λίγα χρόνια οι εργάτες του Αμερικάνου προέδρου έκοψαν την παροχή νερού στο σπίτι της Forbes κατά την διάρκεια εργασιών για την κατασκευή της πίστας γκολφ κοντά στο Αμπερντίν.

Τα γεγονότα καταγράφηκαν στο ντοκιμαντέρ «You’ve Been Trumped» που κυκλοφόρησε το 2011 και κατά την διάρκεια της έρευνας, ο σκηνοθέτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην φυλακή. Οι κατηγορίες εναντίον του όμως θεωρήθηκαν αβάσιμες, ο Baxter απελευθερώθηκε και η αστυνομία αναγκάστηκε να προβεί σε απολογία.

Shutterstock

Στα πλαίσια του νέου ντοκιμαντέρ, ο Baxter επέστρεψε στην Σκωτία για να μάθει πως η Forbes και η οικογένεια της ακόμα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ύδρευσης. Σε πρόσφατο άρθρο για τον Guardian, ο σκηνοθέτης σχολίασε πως η κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ αποτελεί «ένα σπουδαίο ορόσημο για την ελευθερία του λόγου, τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και, πάνω απ’ όλα, την λογοδοσία των πλούσιων και ισχυρών».

Όταν ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της παραγωγής του νέου ντοκιμαντέρ το 2016, η πλευρά του Trump απείλησε με μηνύσεις όσους κινηματογράφους του προβάλουν, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η κυκλοφορία της ταινίας λίγο πριν τις εκλογές που ακολούθησαν.

Reuters / David Moir

Τελικά όμως τα προβλήματα των παραγωγών ξεπεράστηκαν και η πρεμιέρα του «You’ve Been Trumped Too» έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου μέσω iTunes, Amazon, GooglePlay, Vimeo και Journeyman VOD.