Μήνυση Neil Young κατά Donald Trump για την χρήση τραγουδιών του

neil-young-donald-trump
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο θρυλικός μουσικός κατηγόρησε τον Αμερικάνο πρόεδρο πως χρησιμοποιεί τα έργα του σε μια «καμπάνια άγνοιας και μίσους».

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για την χρήση της μουσικής τους από τον Donald Trump στις πολιτικές συγκεντρώσεις του. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Neil Young, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αμερικάνου προέδρους για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων επειδή έπαιξε δύο τραγούδια του σε «μια καμπάνια άγνοιας και μίσους».

IBL/REX/Shutterstock

Οι δικαστικές εξελίξεις έγιναν γνωστές από τον ίδιο του Young, ο οποίος ανάρτησε ένα αντίγραφο της μήνυσης στην προσωπική ιστοσελίδα του. Όπως φαίνεται από τα έγγραφα του Young, η μήνυση κατατέθηκε στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης εναντίον της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump.

Στην μήνυση ο Young τονίζει ότι δεν έχει σκοπό να προσβάλει τα δικαιώματα και τις απόψεις των Αμερικανών συμπολιτών του, αλλά δεν μπορεί να επιτρέψει την μουσική του να λειτουργήσει ως soundtrack σε «μια διχαστική, αντι-αμερικάνικη καμπάνια άγνοιας και μίσους».

AP / Ian Maule

Ο 74χρονος μουσικός εξηγεί πως τα «Rockin’ In The Free World» και «Devil’s Sidewalk» έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στις πολιτικές συγκεντρώσεις του Trump παρά το γεγονός ότι ίδιος δεν έχει δώσει την σχετική άδεια για κάτι τέτοιο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Young καταγγέλλει τον Αμερικάνο πρόεδρο για την χρήση της μουσικής του. Τον περασμένο μήνα εξήγησε μέσω της προσωπικής σελίδας του πως εξέταζε το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση εναντίον του προέδρου λόγω της βάναυσης αντιμετώπισης των διαδηλωτών στην χώρα.