Το 2022 θα κυκλοφορήσει η ταινία για την ζωή της Whitney Houston

whitney-houston Harry DiOrio
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Η Sony τελικά απέκτησε τα δικαιώματα για το βιογραφικό δράμα «I Wanna Dance With Somebody».

Μετά από έναν πόλεμο προσφορών, η Sony Pictures τελικά κέρδισε τα δικαιώματα για την δραματική ταινία «I Wanna Dance With Somebody» για την ζωή της Whitney Houston. Σεναριογράφος της ταινίας θα είναι ο Anthony McCarten του «Bohemian Rhapdsody», ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Stella Meghie.

Σε αντίθεση με άλλες παραγωγές, το «I Wanna Dance With Somebody» έχει την στήριξη της οικογένειας της εμβληματικής τραγουδίστριας και του μουσικού παραγωγού Clive Davis. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η βιογραφική ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2022.

Shutterstock / Jstone

«Η Whitney απλά σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς από την καρέκλα σου για να τραγουδήσεις και να χορέψεις» σχολίασε η επικεφαλής της TriStar για την παραγωγή, τονίζοντας πως το «αριστοτεχνικό σενάριο» του McCarthen θα παρουσιάσει την Houston «όπως δεν την έχουμε δει ποτέ – αστεία, συναρπαστική, φιλόδοξη, περίπλοκη και απίστευτα ανθρώπινη».

Δεν έχει γίνει γνωστό σε τι βαθμό θα εξεταστούν οι πιο προσωπικές πτυχές της ζωής και ιστορίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, όμως ο Davis σχολίασε πως «από την προσωπική και επαγγελματική εμπειρία» του με την Houston, από τα εφηβικά χρόνια μέχρι τον πρόωρο θάνατο της το 2012, «δεν έχει αφηγηθεί ολόκληρη η ιστορία της Whitney Houston».

REX/Shutterstock / Jean & Alan Houghton

Το 2015 κυκλοφόρησε μια βιογραφική ταινία «Whitney» σε σκηνοθεσία της Angela Bassett με την Yaya DaCosta στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τρία χρόνια αργότερα ο Nick Broomfield γύρισε το ντοκιμαντέρ «Whitney: Can I Be Me», χωρίς την συγκατάθεση της οικογένειας της Houston.