Σε συζητήσεις Tom Hanks και Disney για το νέο live-action ριμέικ του «Πινόκιο»

tom-hanks
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός προορίζεται για τον ρόλο του Τζεπέτο στην ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Robert Zemeckis.

Μετά την εκπληκτική ερμηνεία του ως Mr. Rogers στην βιογραφική ταινία «Ένας υπέροχος γείτονας» της Marielle Heller, ο Tom Hanks ενδέχεται να αναλάβει άλλη μια πολυαγαπημένη πατρική φιγούρα, αυτή τη φορά του Τζεπέτο στο νέο live-action ριμέικ του «Πινόκιο».

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις με τους παραγωγούς της Disney. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, ο Hanks θα συνεργαστεί για άλλη μια φορά με τον Robert Zemeckis, με τον οποίο έχει γυρίσει ταινίες όπως «Ο ναυαγός», «Φόρεστ Γκαμπ» και «Το πολικό εξπρές».

Disney

Το σενάριο του νέου ριμέικ θα φέρει την υπογραφή του Chris Weitz, ενός εκ των σκηνοθετών του «American Pie» και ο οποίος πρόσφατα εργάστηκε σε μεγάλες παραγωγές της Disney, όπως την «Σταχτοπούτα» και το «Rogue One: A Star Wars Story».

Η πιο γνωστή κινηματογραφική μεταφορά του παραμυθιού του Carlo Collodi είναι η ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney που κυκλοφόρησε το 1940 και η οποία κέρδισε δύο Όσκαρ για την μουσική της.

Την περασμένη χρονιά ο Matteo Garrone γύρισε μια νέα εκδοχή του παραμυθιού με τον Roberto Benigni στον ρόλο του Τζεπέτο, ενώ ο Guillermo del Toro έχει σκηνοθετήσει μια stop-motion μεταφορά του «Πινόκιο» που θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix με τους Ewan McGregor, Ron Perlman, Tilda Swinton και Christoph Waltz να δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες.