Πώς θα απογειώσετε το βλέμμα σας φορώντας μάσκα

pos-tha-apogeiosete-to-blemma-sas-forontas-maska
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Οι πιο χρηστικές συμβουλές για να αναδείξετε τη γοητεία σας παίζοντας μόνο με τα μάτια.

Λόγω του γεγονότος ότι όλοι πρέπει πλέον να φοράμε μάσκα παντού, η μόνη ρουτίνα ομορφιάς που αξίζει να ακολουθείτε με μεγαλύτερη προσήλωση, είναι η βελτίωση της λάμψης, της καθαρότητας και της νεανικότητας των ματιών σας. 
Ούτως ή άλλως, το βλέμμα σας είναι από μόνο του ένα πολύ ισχυρό μέσο έκφρασης και γοητείας, γι’ αυτό κάντε τα μάτια σας να μιλούν από μόνα τους, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές.

Χρησιμοποιήστε σταγόνες ματιών: Τα ειδικά οφθαλμολογικά υγρά καθαρισμού του χιτώνα των ματιών, μπορεί να αποτελέσουν ένα υπέροχο προϊόν λάμψης του βλέμματός σας. Απ’ τη μια εξαφανίζουν τυχόν κοκκινίλες στο εσωτερικό λευκό τοίχωμα του οφθαλμού κάνοντας τα αιμοφόρα αγγεία λιγότερο ορατά, ενώ παράλληλα τα προστατεύουν από την ξηρότητα δημιουργώντας ένα πιο «υγρό» βλέμμα, που πολλαπλασιάζει το εφέ κάθε μακιγιάζ ματιών που θα επιλέξετε.

Παίξτε σωστά με το makeup: Ακόμη και αν γνωρίζετε τις σωστές τεχνικές για ένα μακιγιάζ που ταιριάζει στο σχήμα και το χρώμα των ματιών σας, τώρα, η ύπαρξη της μάσκας που καλύπτει όλο το υπόλοιπο πρόσωπο απαιτεί πιο εστιασμένες κινήσεις, με σκοπό την μέγιστη ανάδειξη του βλέμματός σας.
- Απλώστε ένα λευκό ή nude eyeliner στην κάτω γραμμή του ματιού ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο ανοιχτού βλέμματος. Μετά, τονίστε τις άνω βλεφαρίδες με ένα βαθύτερο χρώμα χρησιμοποιώντας πιο πλατύ πινελάκι, οδηγώντας το με σταθερό χέρι προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Κατόπιν ανυψώστε τις βλεφαρίδες σας με ένα κατάλληλο ψαλιδάκι ώστε να μεγεθύνετε το άνοιγμα του βλέμματος, και ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με ένα πέρασμα σκούρας μάσκαρα. 
- Τέλος, αποφύγετε να βάψετε τα βλέφαρά σας με κάποια εξεζητημένη σκιά. Μια ελαφριά απόχρωση που πλησιάζει το φυσικό χρώμα της ίριδας του ματιού σας είναι πολύ πιο κολακευτική. 

 Δημιουργήστε ένα τέλειο τόξο: Εάν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, όπως όλοι λένε, τότε τα φρύδια σας είναι η κορνίζα αυτού του καθρέφτη. Και όσο πιο φίνο είναι το σχήμα τους, τόσο το βλέμμα σας θα μαγεύει τους πάντες, ακόμη και κάτω από μια μάσκα. 
- Xωρίστε «νοητά» σε τρία μέρη το κάθε φρύδι σας, όπου το παχύ τμήμα του θα πρέπει να ξεκινά από την άκρη μιας νοητής κάθετης γραμμής που καταλήγει στα πτερύγια της μύτης. Το τόξο, δηλαδή η καμπύλη του φρυδιού, θα πρέπει να είναι στο μέσο και η λεπτή του άκρη θα πρέπει να εξέχει ελάχιστα από την εσωτερική γωνία του ματιού.
- Αν οι τρίχες των φρυδιών σας είναι αραιές, χρησιμοποιείστε ένα μολύβι ή την ειδική σκιά φρυδιών ώστε να γεμίσετε τα κενά. Στις καστανές, η ιδανική απόχρωση των φρυδιών είναι δυο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αντίθετα, αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά ή αν έχετε πολλά λευκά, τα φρύδια θα πρέπει να τονιστούν με μια απόχρωση δύο τόνους σκουρότερη για να αναβαθμιστεί η συνολική εικόνα. Σε κάθε περίπτωση η ανοιχτή καφέ απόχρωση είναι η πιο ασφαλής χρωματική επιλογή.

Φροντίστε τα με φυσικό τρόπο: Το λαμπερό βλέμμα χτίζεται κάθε βράδυ, με μια σειρά κινήσεων που ξεκουράζουν τα μάτια, ενυδατώνουν και συσφίγγουν την εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από αυτά, και που αφήνουν την νυχτερινή κυτταρική λειτουργία να δουλέψει απρόσκοπτα με όφελος τη νεανικότητα του βλέμματός σας. 
- Η πρώτη απαραίτητη κίνηση είναι να απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ από τα μάτια σας -επιμένοντας λίγο περισσότερο στις βλεφαρίδες- με ένα κατάλληλο γαλάκτωμα ή λοσιόν με καταπραϋντικούς παράγοντες που προστατεύουν από ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Τοποθετείστε το προϊόν της επιλογής σας στους δίσκους ντεμακιγιάζ και εφαρμόστε χωρίς να τρίβετε για 5-10 δευτερόλεπτα πάνω στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι οι δίσκοι ντεμακιγιάζ να μένουν απόλυτα καθαροί μετά από κάθε πέρασμα.
- Το επόμενο βήμα που μπορεί να σας δώσει φωτεινότερα και πιο νεανικά μάτια στη στιγμή, είναι μια μάσκα με αγγούρι λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Κόψτε μικρές λεπτές φέτες κρύου αγγουριού και τοποθετήστε τις πάνω και γύρω από τα μάτια σας για μερικά λεπτά. Το ασκορβικό οξύ που περιέχει το αγγούρι βοηθά στην μείωση των οιδημάτων, καταπραΰνει από ερεθισμούς και τονώνει τους τους μυς των βλεφάρων. 

THE BEAUTY TEAM