Ποιος ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος ηθοποιός στο Χόλυγουντ για το 2020;

ryan-reynolds-dwayne-Johnson-mark-wahlberg
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Για πρώτη φορά το Netflix έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της ετήσιας λίστας του Forbes.

Το Forbes αποκάλυψε την λίστα του των καλύτερων αμειβόμενων ηθοποιών για το 2020 και όπως κάθε χρονιά, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Φέτος όμως ο μεγάλος παράγοντας δεν ήταν άλλος από το Netflix, με την πλατφόρμα streaming να «συνεισφέρει» 183,9 εκατομμύρια δολάρια στους αστέρες της λίστας. Μένει να φανεί εάν το Netflix θα επηρεάσει αντίστοιχα και την γυναικεία λίστα του Forbes, η οποία θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Στην κορυφή και για δεύτερη συνεχή χρονιά βρέθηκε ο Dwayne «The Rock» Johnson, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν ο Ryan Reynolds και ο Mark Wahlberg αντίστοιχα. Η πεντάδα έκλεισε με τους Ben Affleck και Vin Diesel, ενώ στην λίστα του Forbes βρέθηκαν επίσης οι Lin-Manuel Miranda, Will Smith και Αdam Sandler μεταξύ άλλων.

Τα έσοδα του Johnson για το 2020 υπολογίζονται στα 87,5 εκατομμύρια δολάρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα 23,5 εκατομμύρια που έλαβε για την συμμετοχή του στο «Red Notice» του Netflix, αλλά και την συνεργασία του με την εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Αντίστοιχα μεγάλο ήταν και το συμβόλαιο του Reynolds με το Netflix, με τον «Deadpool» να λαμβάνει από 20 εκατομμύρια δολάρια για τους ρόλους του στα «Six Undergound» και «Red Notice». Πέραν της κωμωδίας «Spencer Confidential», η οποία ήταν η τρίτη πιο δημοφιλής ταινία στην πλατφόρμα streaming μετά την κυκλοφορία της Μάρτιο, ο Wahlberg είδε τα έσοδα του αυξάνονται χάρη στις σειρές ντοκιμαντέρ «McMillions» και «Wahl Street».

Shutterstock / Rene Teichmann

Η δεκάδα του Forbes των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών για το 2020 έχει ως εξής:

  1. Dwayne Johnson – 87,5 εκ. δολάρια
  2. Ryan Reynolds – 71,5 εκ. δολάρια
  3. Mark Wahlberg – 58 εκ. δολάρια
  4. Ben Affleck – 55 εκ. δολάρια
  5. Vin Diesel – 54 εκ. δολάρια
  6. Akshay Kumar – 48.5 εκ. δολάρια
  7. Lin-Manuel Miranda – 45,5 εκ. δολάρια
  8. Will Smith – 44,5 εκ. δολάρια
  9. Adam Sandler – 31 εκ. δολάρια
  10. Jackie Chan – 30 εκ. δολάρια