Η «Οδός Τρόμου» του R.L. Stine καταλήγει στο Netflix

biblio-tromos Lijphoto
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Η πλατφόρμα streaming απέκτησε από την Disney μια τριλογία βασισμένη στην πετυχημένη σειρά τρόμου του Αμερικάνου συγγραφέα.

Μια τριλογία ταινιών βασισμένη στην σειρά τρόμου «Οδός Τρόμου» του R.L. Stine θα κάνει τελικά το ντεμπούτο της στο Netflix. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, η πλατφόρμα streaming απέκτησε τα δικαιώματα των τριών ταινιών που σκηνοθέτησε η Leigh Janiak από την Disney και σκοπεύει να τις παρουσιάσει την ερχόμενη χρονιά στα πλαίσια του «Summer of Fear».

Οι τρεις ταινίες της Janiak αρχικά θα προβάλλονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσω της Fox, όμως λόγω της πανδημίας, την αναβολή πολλών παραγωγών και την γενικότερη αναστάτωση στον προγραμματισμό κυκλοφοριών, η Disney αποφάσισε βρήκε την ευκαιρία να αποδεσμευτεί από τις παραγωγές.

O R. L. Stine έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως ο «Stephen King της νεανικής λογοτεχνίας».

Η ιστορία της τριλογία ξεκινά το 1994, όταν μια παρέα εφήβων ανακαλύπτει μια σειρά τρομακτικών περιστατικών στην γενέτειρα τους στο Οχάιο ενδέχεται να συνδέονται μεταξύ τους και γρήγορα αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο. Οι τρεις ταινίες διαδραματίζονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένου του 17ου αιώνα.

Τα πρώτα βιβλία της σειράς νεανικής λογοτεχνίας και τρόμου του Stine εκδόθηκαν το 1989 και όπως τις πιο γνωστές «Ανατριχίλες», οι νεαροί ήρωες της φανταστικής πόλης Shadyside συχνά έχουν να αντιμετωπίσουν μεταφυσικά πλάσματα. Το 1998 γυρίστηκε ένας πιλότος για μια τηλεοπτική σειρά υπό τον τίτλο «Ghosts of Fear Street», όμως το τηλεοπτικό δίκτυο ABC τελικά δεν προχώρησε με την παραγωγή.