Οκτώβριο επιστρέφει ο Elvis Costello με το «Hey Clockface»

elvis-costello Ray Di Pietro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο βετεράνος μουσικός έδωσε στην δημοσιότητα το «We Are All Cowards» από το 31ο άλμπουμ του.

Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από την κυκλοφορία του «Look Now», όμως ο Elvis Costello παραμένει όπως πάντα ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα και ανακοίνωσε πως στις 30 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το 31ο του άλμπουμ με τίτλο «Hey Clockface». Μαζί με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Costello έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο single, το «We Are All Cowards Now».

Ακούστε το «We Are All Cowards Now»

Το «Hey Clockface» ηχογραφήθηκε σε Ελσίνκι, Παρίσι και Νέα Υόρκη, με τις τρεις πόλεις να βρίσκονται στο θεματικό επίκεντρο του δίσκου και να δίνουν έναν ξεχωριστό παλμό. Τα τρία πρώτα singles του άλμπουμ – τα «We Are All Cowards», «Hetty O’ Hara Confidential» και «No Flag» – γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν στα Suomenlinna Studios του Ελσίνκι και στην συνέχει ο βετεράνος μουσικός ταξίδεψε στην Γαλλία και τα Les Studios Saint Germaine. Εκεί συνεργάστηκε με το νέο σχήμα La Quintette Saint Germain του φίλου και συνεργάτη του Steve Nieve.

«Τραγουδούσα ζωντανά στο στούντιο και σκηνοθετούσα από το vocal booth. Ηχογραφήσαμε εννέα τραγούδια σε δύο μέρες. Μιλήσαμε ελάχιστα. Σχεδόν όλα όσα έπαιξαν οι μουσικοί ήταν αυθόρμητη αντίδραση στο τραγούδι που τραγουδούσα. Είχα όνειρο να ηχογραφήσω έτσι στο Παρίσι μια μέρα» δήλωσε ο Costello για την εμπειρία.

Αρχικά ο Costello υπολόγιζε να συνεχίζει για το Λονδίνο, αλλά τελικά αποφάσισε να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε με τον τζαζ τρομπετίστα Michael Leonhart, τον κιθαρίστα Bill Frissel και τον Nels Cline των Wilco. Η προπώληση του «Hey Clockface» έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του επίσημου online καταστήματος του Costello.