4+1 σειρές για να δεις στο Netflix προτού φύγει ο Αύγουστος

el-robo-del-siglo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Πέντε σειρές που κάνουν αίσθηση, για καλούς και λιγότερους καλούς λόγους, στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

 «Η μεγάλη ληστεία του αιώνα»  (El Robo Del Siglo/The Great Heist)

Αν σου λείπει το «La casa de papel», και ειδικά αν θεωρείς πως οι τελευταίοι κύκλοι το παράκαναν- και άρα δεν ανυπομονείς για τον επόμενο και δόξα σοι τελευταίο κύκλο, η νέα ισπανόφωνη σειρά του Netflix έρχεται από την Κολομβία και ονομάζτεαι «Η μεγάλη ληστεία του αιώνα» (El Robo Del Siglo/The Great Heist). Ο δημιουργός του «La casa de papel», αφού απέτυχε εντυπωσιακά στο τελευταίο του τηλεοπτικό εγχείρημα «White Lines» αποφάσισε να ξεκινήσει την τελευταία σεζόν της διάσημης σειράς του επισημαίνοντας πως ο πόλεμος θα φτάσει στα πιο ακραία και άγρια επίπεδα. Αν βαρέθηκες τη βία, την υπερβολή και τα συναρπαστικά γεγονότα, η «Μεγάλη ληστεία του αιώνα» είναι η απάντηση σε αυτό που ψάχνεις. Η σειρά, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ακολουθεί μια ομάδα ληστών που το 1994 κλέβει από την Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας 33 εκατομμύρια δολάρια. Επικεντρωμένη στο παρασκήνιο και τις λεπτομέρειες πίσω από τη ληστεία- μύθο, η σειρά μεταφέρει την ιστορία όπως ήταν, χωρίς βία και εντυπωσιασμούς.

Διαβάστε ακόμα«Η Σιωπή του Βάλτου»: Ο Berlin στα χειρότερά του

«Η ακαδημία της ομπρέλας» (The Umbrella Academy)

Αν αγάπησες τον πρώτο κύκλο, ο δεύτερος είναι σαφώς καλύτερος. Η  πρώτη απόπειρα του Netflix να οπτικοποιήσει μία ιστορία  με υπερήρωες χωρίς τη Marvel στέφθηκε με επιτυχία καθώς η βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του τραγουδιστή Gerard Way σειρά των Jeremy Slater και Steve Blackman «The Umbrella Academy» (Η Ακαδημία της Ομπρέλας) αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Ο πρώτος κύκλος, αν και με ενδιαφέρουσα δομή και ιστορία, είχε αρκετές δυσαρμονίες. Ο δεύτερος έρχεται να βελτιώσει κάποιες από αυτές, διατηρώντας παράλληλα τα δυνατά σημεία του πρώτου κύκλου. Με τον χαρακτήρα της Ellen Page να παραμένει ενοχλητικός, αν και αυτή τη φορά την απειλεί σοβαρά και ο χαρακτήρας του Tom Hopper, οι περιπέτειες της δυσλειτουργικής οικογένειας σούπερ ηρώων ξεκινούν πάνω κάτω με ένα déjà vu. Το ευχάριστο, αν και σε πολλά σημεία ανεκμετάλλευτο, είναι η ένταξη στην ιστορία ενός στοιχείου από το κόμικ, σύμφωνα με το οποίο οι ήρωες ζουν σε μια εναλλακτική πραγματικότητα στην οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί η-για πολλούς κομβική- δολοφονία του Κέννεντυ.

«Kakegurui»

Για πιο weird καταστάσεις θα στραφούμε στην Ιαπωνία όπου το weird αποτελεί κανονικότητα στην κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή. Αν σου άρεσε η σειρά «Μαθήματα Μνήμης » (Re:Mind) θα ενθουσιαστείς με το «Kakegurui». Πρόκειται για την live-action μεταφορά του ομότιτλου άνιμε και αν αξίζει κάτι, εκτός από τις απίθανες, εντελώς υπερβολικές ερμηνείες που υπερτονίζουν κάποιες αντιδράσεις κάνοντας απολαυστική την εξωπραγματική ιστορία, είναι η ίδια η εξωπραγματική ιστορία. Οι Ιάπωνες δεν φημίζονται για την «με τα πόδια στη Γη» αφηγηματική τους παραγωγή και ως θεατής οφείλεις να συμμορφωθείς με αυτή τους την οπτική γωνία προτού κάτσεις να παρακολουθήσεις την ιστορία ενός σχολείου όπου οι μαθητές αξιολογούνται με βάση τις ικανότητές τους στον… τζόγο.

«Σκοτεινή επιθυμία» (Oscuro deseo/ Dark Desire)

Μια σειρά που δεν έχει αποχωριστεί  την top-10  λίστα του Netflix τις τελευταίες εβδομάδες είναι η μεξικάνικη παραγωγή «Σκοτεινή επιθυμία» (Oscuro deseo/ Dark Desire). Η σειρά συστήνεται ως σειρά μυστηρίου, ωστόσο, θα είμαστε ειλικρινείς. Πρόκειται για μια soft-porn ιστορία με περισσότερο δράμα που αγγίζει την σαπουνόπερα, διαθέτοντας, ωστόσο, τις απαραίτητες κορυφώσεις στο μυστήριο μέσα από τις έρευνες για μία εγκληματική ενέργεια. Φυσικά το βασικότερο συστατικό που δένει την ιστορία είναι η υπερβολή και τα απίστευτα πολλά μυστικά των ηρώων, στοιχεία που καθιστούν την ιστορία επάξια συνέχεια των κλασικών τηλεοπτικών μεξικάνικων σαπουνόπερων.

«Lucifer»

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά, πέρα από το να επισημάνουμε πως οι πύλες της κόλασης ανοίγουν στις 21 Αυγούστου. Όσοι πιστοί προσέλθετε.